Show cart
Design & Illustration

Black Pearl - Jens Lund

Jens in the new Black Pearl

"Hello Bjørn, here are a couple of pics of my new pearl.

The weight is 14,5 kg. Built in WRC and with doubled fiberglass in the bottom.

I did not time the projekt.

The premier trip was quite short and without waves så no danger of tipping. Compared to my Kavat I have to get used to the liveliness and lack of leg room. Jomfruturen var ganske kort og uden bølger så der var ingen fare for at vælte i vandet. I forhold til min Kavat skal jeg lige vende mig til at den er noget livlig og den manglende benplads.

Danish Black Pearl in WRC

I look forward to get to know it.

Best regards
Jens Lund
Kolding
Danmark"

Comments

Tillykke med din smukke kajak Jens.

Ja, der er lidt tilvænningtid, men derefter er der kun ren nydelse ;-)

Dag for dag, bliver jeg gladere og gladere for min BP.

Håber vi ses på vandet en dag.

Venlig hilsen

Annie

Hej!

Vilken fin kajak!! Man blir så inspirerad när man kikar på sånt här....

En fråga till Björn T bara; cederträ, är ju uppenbarligen väldigt vackert, du som är granevirkets förkämpe nummer 1, vad säger du om cedern's egenskaper i en kanot som jämförelse mot gran?

Hälsningar Björn A

Ceder (främst Western Red Cedar - Thuja plicata, en thuja-art) fungerar utmärkt. Det är lite lättare och lite sprödare än gran, väsentligt dyrare och innehåller aromatiska oljor som innebär att slipning ibland leder till övergående luftvägsbesvär. Ceder är till följd av detta mer rötresistent än gran - men det spelar ingen roll under epoxyn i en kajak eller kanot (men det kan användas obehandlat i t ex husfasader).

Når jeg valgte cedertræ er det fordi det er meget svært at finde godt gran i danmark. Jeg byggede Kavaten i fyrtræ og den blev noget tung af det. Og en BP skal være let.

Cedertræ er meget dyrt, men når man tænker på hvormange timer der bruges på at bygge en kajak (hvis man ikke lige er Bjørn T, der kan bygge på 30-40 timer) så syndes jeg at det er prisen værd.

Jeg forventer jo at kajakken skal holde i mange år frem.

Hvis jeg sammenligner min kajaks materiale pris med prisen på en Quaanaaq 512 eller en tahe marine Greenland (som selvførgelig ikke på nogen måde kan sammenlignes med en BP) så er min BP fortsat meget billig.

mvh

Jens

Tack Jens - i kommentaren ovan glömde jag nämna att den huvudsakliga fördelen med ceder är att den går att få kvistfri och tämligen rakfibrig i stora längder. Gran med sådana kvalitéer är inte helt lätt att finna i Sverige heller...

Fint bygge. Vad hamnade vikten på?

Kajakken er 5,5 m lang 49 cm bred og vejer 14,5 kg

Hej och tack Jens

Jag blev inspirerad av ditt BP-bygge och kombinationen av svart skrov och däck i cederträ. Mycket snyggt! Så igår var jag på brädgården och köpte cederplankor (kvistfritt och i längd om 6 meter) till däcket på den Najad som jag just påbörjat. Med tanke på den tid och engagemang som man lägger på bygget samt den upplevelse man har av att paddla en egenbyggd kajak så har virkeskostnaden en ringa betydelse. För övrigt kommer jag om något år att bygga en kajak till... (någon som är 5,5 m lång 49 cm bred, väger 14-15 kg)

Hej,

Det er vigtigt at anvende åndedrætsværn, når man saver/sliper i WRC. De aromatiske olier kan give allergi og når man først er blevet allergisk, går det kun mod værre symptomer.

Jeg er selv allergisk overfor WRC, men som Jens skriver, er det jo dejligt med et smukt resultat, når man lægger så mange timer i arbejdet. Så al savning/slibning foregår med åndedrætsværn.

Iøvrigt er det jo ikke kun en selv, men ofte kæreste/kone/gæster og børn, der kommer i kontakt, så vær forsigtig med omgang af WRC, nøjagtig som du bruger handsker og værn ved lak og epoxy-arbejde.

Tillykke Jens, det er sgu et flot stykke arbejde :-)

Jesper

Post a comment