Show cart
Design & Illustration

Beckson däcksluckor hos Orust Kajak

Däcksluckor från Beckson Nu finns Beckson däcksluckor hos Orust Kajak, som kommer att lagerhålla 8"-luckor med skruvfattning (svart och svart/transparent lock) och med tryckfattning (svart och khaki). Priset för alla varianter är 390:-

Jag använder Beckson pry-out-luckor (tryckfattning) på Black Pearl och de har fungerat perfekt i drygt ett år - fullständigt täta, lätta att hantera och låg vikt. Nya bygget kommer att ha en pry-out-lucka som fikalucka - däremot större ovala luckor i trä för stuvfacken.

Uppdatering 23 okt 2006: Orust kajak meddelar att det nu finns både 6" och 8" luckor i lager - transparenta, khakifärgade och svarta, och med skruv (bara 8") eller tryckfattning

Comments

sätter du i tvärskott eftersom du monterar luckor?

När, var och hur?

Heja på!

Jim S

Ja, kajaken kommer att ha ett plant förligt skott, ett akterskott som följer sittbrunnens akterkant, plus - för första gången - ett separat utrymme för småsaker: en fikalucka med minimal volym

Hej Björn! Jag kan se fördelarna med skott, men på tidigare kajaker har jag för mig att du inte velat ha det? Har du ändrat uppfattning? Jag har också för mig att du inte velat "dölja allt ditt träarbete under täckande färg"? Har du ändrat dig ang det också? Jag blev bara lite nyfiken...

Jag har provat en hel del saker på mina senare kajaker - ibland pga nyfikenhet och upplevt behov, men ibland också för att skaffa erfarenhet av prylar som jag får mycket frågor om.

Målade kajaker - jag har byggt så många i träfärg att jag fick lust att utforska ett annat uttrycksmedel. Luckor och skott - dels bygger de flesta numera med skott/luckor och för att kunna uttala mig om detta i byggmanualen måste jag prova själv, och dels har jag numera snöat in på rollar och räddningtekniker och vill ha en kajak som funkar för wet exits, rollar utan kapell, reentry-and-roll och annat - och då är skott en rimlig eftergift.

Jag lutar mig tungt mot det gamla ordspråket:"den vise ändrar uppfattning ofta, dåren aldrig"...

Hej björn!

hur var det med luckorna föresten? måste de monteras på helt plan yta? tänkte haft en lucka från beckson föröver på min hunter. men blev osäker på om det var en möjlighet då däcket där som du vet är aningen välvt.

Ja, de måste sitta på plana ytor. Enklast sågar du ut ett ovalt hål, limmar i en plywoodbit med hål för lucksargen och bygger upp kanterna i för och akter med uretanskum/glasfiber/epoxi, som jag gjort på Black Pearl. Så här till exempel http://www.thomassondesign.com/nyheter/byggstatus-031117.

Orust verkar nu ha slutat sälja dessa luckor efter att ha slagits samman med Vättern Kajak. Vet du vart man kan få tag på dessa annars?

Nej, jag vet inte. När jag hade skrivit om luckorna i samband med mina egna byggen, tog flera företag hem ett litet antal. Men förmodligen var efterfrågan för liten för att motivera kostnaderna för att importera dessa små antal.

Men kolla med Petruskajak. Han har oftast luckor hemma för sin egna byggkurser – ibland Beckson, ibland andra snarlika fabrikat, beroende på vad som finns tillgängligt.

http://www.ebay.com/itm/Rabud-Deck-Plate-Pry-Out-Style-10-Grey-Part-10RG-Brand-New-Boat-Part-/120868405847?hash=item1c24518257&vxp=mtr

Lite större luckor finns att beställa här, ingen aning om dom är täta dock. (annat märke)

Jag känner inte till dessa. Men jag ser att Beckson går att köpa via Amazon numera.

Sea-lect är ett annat mycket bra fabrikat: pop-out luckor med inbyggd öppningsmekanism – ingen svensk återförsäljare i listan numera, men jag vet att någon svensk butik tog hem dem för ett par år sedan – minns tyvärr inte vilken.

Mina luckor från Hjertmans har fungerat bra. Finns i vitt och svart och med 15,5 och 20,5 cm håldiameter. Becksonkopia?http://www.utsidan.se/obj/cache/c/c17de92a9ee636e846d962a8c9ec6d7a.jpg

Post a comment