Visa varukorgen
Design & Illustration

Trevlig test av Salt...

De tre motionskajaker jag ritat för Seabird: Salt 51, 55 och 59 blev grundligt testade i Danska Kano&Kajakk i våras (för att vara noggrann så ritade jag 51 och 55 som lätta och snabba motionskajaker. Salt 59 fanns sedan tidigare under namnet Touring och fick bara en liten visuell uppfräschning för att passa in med de nya kajakerna).

Testen är förstås på danska, men låt dig inte skrämmas av det – det är lättbegriplig danska (vi här nere i gamla Skåneland har förstås en liten fördel ;-).

De testade kajakerna är Salt 51 i Pro-utförande (kolfiber) med vikt 11 kg, Salt 55 i Advantage-utförande (kolfiber/kevlar) på 14 kg och Salt 59 i Club-version (extraförstärkt glasfiber) på 17 kg.

En annan test...

Estniska tidskriften "KANUUKAJAK" har gjort en annan sorts test av bland andra Wave 6.4 och Salt 51 (engelsk text). Här handlar det inte så mycket om hur bra kajakerna i sig själva är, utan hur de kan användas av mer eller mindre vana paddlare. Som väntat visar det sig att en duktig tävlingspaddlare håller högre fart på alla typer av kajaker än vad vanliga turpaddlare kan med de allra snabbaste kajakerna. Föga förvånande visar det sig också att alla paddlare håller bäst fart i en kajak där de känner sig någorlunda trygga – den som känner sig osäker kan inte använda sin styrka och teknik optimalt.

Men en del siffror är intressanta. Raigo Põder, estnisk tävlingspaddlare i elitklass, lyckas dra upp Wave 6.4 i 19,7 km/t och Salt 51 i 18,6 km/t! Det är mer än vad jag vågade gissa i texterna för Seabirds katalog och websajt.

Kommentarer

Får hem min SALT 51 till helgen. Återkommer med kommentar.

Det ser jag fram emot...

Skriv en kommentar