Visa varukorgen
Design & Illustration

Några användbara länkar

Petrus Kajak
Petrus Johansson i Tranås bygger kajaker och kanadensare på beställning, förutom att han håller byggkurser för dem som vill bygga själv, hyr ut kajaker (främst träkajaker) i sjön Sommen med omnejd och arrangerar utbildningsdagar i paddelteknik och säkerhet/räddning

Nordic Kayaks bygger multisportkajaker och surfskis. Jag är involverad i skrovutveckling, visuell design, hydrostatiska beräkningar mm.

Axis Kayaks – a new site Axis Kayaks – norsk tillverkare som vänt sig till mig för funktionell och visuell design. Fokus ligger till en början på korta lätthanterade kajaker och surfskis för dem som inte känner sig riktigt hemma i långa, smala och snabba skrov, som prioriterar manöverbarhet och trygghet i vågor framför fart på slätvatten. Skroven kan väljas med kajak- och surfskisittbrunn.

Kano og kajakverkstedetKano og Kajakværkstedet – dansk tillverkare (och en fantastiskt kajakbutik!) som jag nyligen börjat samarbeta med. På gång är produktionsmodeller av Frej och Njord.

Ulf Johansson
Sajten handlar om att bygga och paddla kajaker – två sysselsättningar som Uffe excellerar i.

Erik Frantzens sajtErik Frantzen
Erik har byggt många av mina kajaker – snygga byggen och ofta förbluffande lätta. Det finns utförliga bildberättelser från de olika projekten – och mycket annat att läsa.

Kajakdesign
Jacob Fröslee, paddelkollega i Malmö Kanotklubb, utvecklar och bygger egen kajak i Lund – bland annat.

Clapotis.se
Johan Linders välmatade kajaksida om utvecklingen av Clapotis och mycket annat.

Kajak.nu är en kajaksajt av Erik Sjöstedt, Pia Fransson, med turberättelser och -bilder, lästips, prylrecensioner, fotoreportage om ett kajak- och paddelbygge och mycket annat

Anders Johnsson har en sajt som till brädden är fylld av gör-det-själv-tips – kajakbygge, paddlar, sovsäckar, tält, vindskydd, ryggsäckar, vattentäta packpåsar, friluftskök, friluftskläder osv osv...

Andi Röders Naturligt-Ute handlar om kajaker, paddlar, tält och sovsäckar i naturliga material – att knåpa ihop själv, gå en kurs eller köpa färdigt.

Kayarchy – kombinerad handbok och referensverk om allt som har med paddling att göra.

Malmö Kanotklubb:
"Min" klubb där jag under flera år var långfärdsledare för turer runt om i södra Sverige. Paddelutbildning, säkerhetskurser, kanadensaruthyrning – och sveriges finaste klubbhus!

Paddla i bohusläns natur med Tjörns kajakklubb:
Trevlig hemsida om kajaker, natur, turer etc i Bohuslän

...och så Shaman Kayaks i Kalifornien, för att John Petersen bygger de vackraste traditionella kajaker, paddlar och andra kajakprylar man kan tänka sig - ett rent nöje att bara titta.

Paddelkraft
Webbsajt där Magnus Siverbrant säljer kajaker och paddlar mm. Magnus har också en blog om sin tävlingsverksamhet.

See Kayak links
En länksida sponsrad av amerikanska Guillemot Kayaks – med tonvikt på att kajakbygge.

NSW Sea Kayak Club (New South Wales i Australien) har genom åren samlat en hel del informativa artiklar om havspaddling, teknik och säkerhet.

Global surfski (Peter Svensson) är en svensk sajt som följer utvecklingen inom surfski.

...medan Surfski Info är en engelskspråkig sajt (Rob Mosley) med ungefär samma inriktning.

Faltkajaker (hopfällbara ribb-och-dukkajaker) har jag inte mycket erfarenhet av, men på Den svenska faltkajaksidan finns all tänkbar information om dessa farkoster.

Inte heller sit-on-tops eller forskajaker har jag någon vidare koll på, men sidorna jag länkar till innehåller mycket information och nya länkar att följa vidare.

väder och vindwww.vader.info – En väderservice som sammanställer data från fyra olika databaser och presenterar dem på ett överskådligt sätt

Limhamns Skeppshandel – Lokal vädersajt med annorlunda presentation.

SMHI:
Aktuellt väder.

DMI - Farvandsudsigter:
Vi som paddlar i gamla Skånelands farvatten upplever ofta den danska sjöväderprognosen som mera träffsäker än den svenska. Måhända är precisionen i rapporteringen omvänt proprotionell mot avståndet från meterologens arbetsplats – eller så är det bara inbillning.

yr.noyr.no:
Webbsajten för den norska vädertjänsten – omtyckt och mycket bra väderservice

Svenska kanotförbundet:
Officiellt organ för svensk kanotsport – racing, maraton, långfärd, kanotsegling mm.

Sea Kayaker:
Världens ledande tidskrift för havspaddling – med en hel del onlineartiklar.

Kommentarer

Hej!

Mitt namn är Jonas Larsson och jag representerar http://www.vader.info som är en vädersajt där vi samlar in data från de fyra största vädertjänsterna. Vi visar prognoserna stad för stad så att man enkelt skall kunna se väderdata från alla samtidigt och jämföra prognoserna. Ni kan läsa mer om oss här: http://www.vader.info/om

Anledningen till att jag kontaktar er är för att höra om ni kan tänka er att länka till http://www.vader.info, det såg ut som ni hade en passande sida för det exempelvis här:

http://www.thomassondesign.com/lasa-om/lankar

Det hade varit väldigt uppskattat om ni ville hjälpa att sprida budskapet om att man nu kan se väderdata från alla de största företagen samtidigt på samma sajt.

Med vänlig hälsning

Jonas Larsson

http://www.vader.info

http://www.väder.info

http://www.f.nu

Ser bra ut och verkar användbar. Länken är på plats...

Ang. väder på eran hemsida.

Jag driver vädersidan väderkarta.se . Det skulle vara kul om ni kunde länka till väderkarta.se (Dagens väder) eller visa väder från väderkarta.se på eran hemsida.

För att skapa widget:

http://vaderkarta.se/ Sök upp din ort, sen trycker du på widget,(UPP TILL HÖGER)skapa en kod,HTML-kod.

om det finns frågor, hör gärna av dig!

Med vänlig hälsning/ Örjan Uddevalla -väderkarta.se

Skriv en kommentar