Visa varukorgen
Design & Illustration

Några användbara länkar

Petrus Kajak
Petrus Johansson i Tranås bygger kajaker och kanadensare på beställning, förutom att han håller 8-dagars byggkurser för dem som vill bygga själv, hyr ut kajaker (även träkajaker) i sjön Sommen med omnejd och arrangerar utbildningsdagar i paddelteknik och säkerhet/räddning

KanokajakcenterKanoKajakcenter – dansk tillverkare och kajakbutik!) som jag samarbetar med. Frej är modellen som gjort stort intryck på kajakmarknaden runt hela världen. Fler är gång.

Nordic Kayaks bygger multisportkajaker och surfskis. Jag är involverad i skrovutveckling, visuell design, hydrostatiska beräkningar mm.

kajakholm.dk Andreas Holm i Danmark (kajakholm.dk) snickrar ihop väldiugt bra grönlandspaddlar – vackra och funktionella – och undervisar, skapar instruktionsvideor om allt man kan göra i en kajak, excellerer i kajakhantering på alla plan (t ex. en video med alla de 34 grönländska tävlingsrollarna – sök på youtube och kajakholm!) 

Gram KajakLars Gram.
Snygga, välbyggda grönlandspaddlar i trä och kolfiber från Danmark.

Enok Grönlandspaddlar Enok Grönlandspaddlar
Svensk paddeltillverkare med snygga och välbyggda grönlandspaddlar med eleganta, smala blad och överraskande bra grepp i vattnet.

Ulf Johansson
Sajten handlar om att bygga och paddla kajaker – två sysselsättningar som Uffe excellerar i.

Erik Frantzens sajtErik Frantzen
Erik har byggt många av mina kajaker – snygga byggen och ofta förbluffande lätta. Det finns utförliga bildberättelser från de olika projekten – och mycket annat att läsa.

Kajak.nu är en kajaksajt av Erik Sjöstedt, Pia Fransson, med turberättelser och -bilder, lästips, prylrecensioner, fotoreportage om ett kajak- och paddelbygge och mycket annat

Anders Johnsson har en sajt som till brädden är fylld av gör-det-själv-tips – kajakbygge, paddlar, sovsäckar, tält, vindskydd, ryggsäckar, vattentäta packpåsar, friluftskök, friluftskläder osv osv...

Andi Röders Naturligt-Ute handlar om kajaker, paddlar, tält och sovsäckar i naturliga material – att knåpa ihop själv, gå en kurs eller köpa färdigt.

Malmö Kanotklubb:
"Min" klubb där jag under flera år var långfärdsledare för turer runt om i södra Sverige. Paddelutbildning, säkerhetskurser, kanadensaruthyrning – och sveriges finaste klubbhus!

Paddla i bohusläns natur med Tjörns kajakklubb:
Trevlig hemsida om kajaker, natur, turer etc i Bohuslän

See Kayak links
En länksida sponsrad av amerikanska Guillemot Kayaks – med tonvikt på att kajakbygge.

SMHI:
Aktuellt väder.

DMI - Farvandsudsigter:
Vi som paddlar i gamla Skånelands farvatten upplever ofta den danska sjöväderprognosen som mera träffsäker än den svenska. Måhända är precisionen i rapporteringen omvänt proprotionell mot avståndet från meterologens arbetsplats – eller så är det bara inbillning.

yr.noyr.no:
Webbsajten för den norska vädertjänsten – omtyckt och mycket bra väderservice

Svenska kanotförbundet:
Officiellt organ för svensk kanotsport – racing, maraton, långfärd, kanotsegling mm.

Sea Kayaker:
En gång världens ledande tidskrift för havspaddling – verkar ha blivit ett tämligen simpelt reklamblad för de minst intressanta delarna av amerikansk kajakindustri.

Kommentarer

Hej!

Mitt namn är Jonas Larsson och jag representerar http://www.vader.info som är en vädersajt där vi samlar in data från de fyra största vädertjänsterna. Vi visar prognoserna stad för stad så att man enkelt skall kunna se väderdata från alla samtidigt och jämföra prognoserna. Ni kan läsa mer om oss här: http://www.vader.info/om

Anledningen till att jag kontaktar er är för att höra om ni kan tänka er att länka till http://www.vader.info, det såg ut som ni hade en passande sida för det exempelvis här:

http://www.thomassondesign.com/lasa-om/lankar

Det hade varit väldigt uppskattat om ni ville hjälpa att sprida budskapet om att man nu kan se väderdata från alla de största företagen samtidigt på samma sajt.

Med vänlig hälsning

Jonas Larsson

http://www.vader.info

http://www.väder.info

http://www.f.nu

Ser bra ut och verkar användbar. Länken är på plats...

Ang. väder på eran hemsida.

Jag driver vädersidan väderkarta.se . Det skulle vara kul om ni kunde länka till väderkarta.se (Dagens väder) eller visa väder från väderkarta.se på eran hemsida.

För att skapa widget:

http://vaderkarta.se/ Sök upp din ort, sen trycker du på widget,(UPP TILL HÖGER)skapa en kod,HTML-kod.

om det finns frågor, hör gärna av dig!

Med vänlig hälsning/ Örjan Uddevalla -väderkarta.se

Mitt namn är Örjan och jag representerar https://vaderkarta.se/ som är en vädersajt där vi samlar in data från de fyra största vädertjänsterna. Vi visar prognoserna stad för stad så att man enkelt skall kunna se väderdata från alla samtidigt och jämföra prognoserna.

Anledningen till att jag kontaktar er är för att höra om ni kan tänka er att länka till https://vaderkarta.se/, det såg ut som ni hade en passande sida för det exempelvis här:

http://www.thomassondesign.com/lasa-om/lankar

Det hade varit väldigt uppskattat om ni ville hjälpa att sprida budskapet om att man nu kan se väderdata från alla de största företagen samtidigt på samma sajt.

Med vänlig hälsning

Örjan

Institutioner som publicerar väderprognoser är pålitligt stabila, medan sajter som återpublicerar deras prognoser kommer och går. Är någon intresserad finns länken i kommentaren ovan.

Skriv en kommentar