Visa varukorgen
Design & Illustration

Bygg en bättre kajak än du kan köpa

Om att välja, bygga och använda kajaker, kanadensare, paddlar och små båtar. 

Välja kanot handlar om mått, egenskaper, prestanda, utrustning och annat som kan påverka valet av kajak eller kanadensare att bygga och eller att köpa.

Bygga kanot innehåller fakta om byggmetoden, en fullständig byggbeskrivning för stripbyggda kajaker och kanadensare och olika sorters paddlar samt information om material.

Paddla kanot ger råd om paddelteknik och säkerhet i kajak och kanadensare, både för nybörjare och för avancerade användare – och innehåller lektioner i navigation, meteorologi, långfärdsteknik, sjömanskap mm.

Läsa om kanoter innehåller artiklar om kajakers och kanadensares historia och paddelhistoria, en kommenterad litteraturförteckning, länkar mm.

Nyhets- och sjösättningsnotiser

Näverkanoter

Några filmer om att bygga traditionell näverkanot

Jag fick för mig att följa lite länkar på internet idag och råkade hamna på en följd av intressanta filmer om traditionellt kanotbygge i Kanada:

Först en timmes dokumentär om Ray Mears bygge av en näverkanot med traditionella metoder, material och verktyg under bar himmel på en älvbrink. 

Sedan blev det en noggrann beskrivning av ytterligare ett modernt-traditionellt näverkanotbygge – så informativt att det blir en ren byggmanual. 

Så en lite kortare färgfilm från 1946 (lite färger finns faktiskt kvar) av en indianfamilj som bygger sig en näverkanot

Till slut en charming film om paddling i Kanadas sjöar och floder ­– på slutet även här lite om att bygga näverkanot idag.

Ett inte helt oävet sätt att tillbringa ett par timmar en regnig och blåsig höstdag...

 

 

Läs hela notisen med kommentarer

Njord i Sverige och Finland

Två nya Njord sjösatta under de senaste veckorna – en i Finland: Hej Björn! Det är den dagen att sjösatta min Njord i samma år… Läs hela notisen med kommentarer

Höst i våra farvatten

Fotot är inskickat av Bengt Ekwall och taget från hans Njord i Valjeviken på gränsen mellan Skåne och Blekinge. Hösten är en må… Läs hela notisen med kommentarer

Thomassonsk kajakflotta i Gausdal – Knut Skjeggestad

Perla, Pansermaddan, konas Frej, Isfjord micro, datteras Frej og Langmaddan på hagetokt. Knut Skjeggestad i Gausdal, Norge, har… Läs hela notisen med kommentarer

Frej i Rockland, Maine

Nya härliga bilder från Maines skärgård och den röda Frej som David Long sjösatte för ett år sedan: "Hi Bjorn, Some more photos… Läs hela notisen med kommentarer

Fler nyheter och sjösättningar…

Sjösättningar

  1. Njord i Sverige och Finland
  2. Thomassonsk kajakflotta i Gausdal – Knut Skjeggestad
  3. Frej i Rockland, Maine
  4. Black Pearl – Ton Affourtit
  5. Njord – Johan Fridström
  6. Singoalla – Lars-Olof Danielsson
  7. Njord – Luca Seganti
  8. Black Pearl – Erik Frantzen
  9. Jack 14 –Bjørn Arild Hauglin
  10. Nanoq – Paul Teather

Senaste kommentarerna