Show cart
Design & Illustration

Tired from paddling

motorized kayak

Every now and then someone makes a wish, often in a strong head wind, for a kayak motor – well, here are someones who acted upon that wish. Reasonably ervironmental friendly at that!. But how then to pass the time when "paddling" – read a book, or surfing the internet?

Comments

Kanon! Man kanske kan sitta med en bärbar dator och toksurfa trådlöst under tiden man tar sig framåt ;-)

Vad är detta för mesigheter?

En elmotor? Varför inte en Chevy small block V8?

Så blir lite action i skärgården? ;-)

Är motor verkligen meningen med kajandet?

Segel eller en skärm är väl ok!?!

/m

Gud bevare oss!

"The answer is technology. What was the question?"

Jag såg för ett tag sedan en annons på en kajak med solpanel på akterdäck, batterier, växelriktare och 230V uttag (!) under akterdäck, 12V uttag framför sittbrunnen, hållare för GPS-plotter och ett kamerastativ längst fram i fören.

Annonsen förtäljde inte om den var lättrollad...

Ja, det är väl så: teknologi handlar om att inrätta livet så att man slipper uppleva det.

I ett lite vidare perspektiv kan man fundera över varför folk som uppenbarligen inte gillar att paddla, över huvud taget intresserar sig för kajaker.

Och Mark – du har väl sett: http://www.youtube.com/watch?v=3TocHl8VQuY&feature=related

Frågan är egentligen:

Kan den soldrivna motorn driva kajaken lika snabbt och långt som "Duracell Sven" paddlar?

Nej det finner jag helt otroligt. Däremot tror jag faktiskt att även Sven skulle bli lite svettig om han hänger på kajaken i länken i min förra kommentar...

För dem om inte är bekanta med hackordningen i Malmö Kanotklubb, och därför kan förledas att ana en viss avund i Görans och mina kommentarer, vill jag meddela att vi självfallet står vi över dylik lågsinthet.

Idag tisdag e m tog jag en sväng i en av kajakerna. Från min ålahamn och bort till Vitemölle. Sol, bevingade varelser, ungsvanar ängsligt ropande efter pappa och mamma - svanpar borde vara en bra propaganda för den trygga och trofasta familjen - sedan trädens silhuetter; allt tonat i vagt gult, gulbrunt och svart.

Någon kom travande längs Ravlundastranden och i både Vitemölles och Kiviks hamnar var alla fritidsbåtar upptagna. Egendomligt egentligen - här är ju ingen is.

Jag paddlar inte gärna numera ned mot Stenshuvud p g a de Bollywood-hus som dykt upp. Det är så anskrämligt och så förskräckande i sin fulhet att det förstör hela strandlinjen. Vad har man byggnadsnämnder till?

Hur som helst började vågorna lägga sig när solen kröp mot horisonten - eller för att glömma Ptolemaios och säga som det verkligen är: när Tellus kullrade åt sidan började solen försvinna.

Med paddelhälsning från er privata kontrollör av de sydostliga skånska vattnen!

H Högberg

Post a comment