Visa varukorgen
Design & Illustration

Paddelteknik - kandanensare

Med undantag för högt stöd används ungefär samma drag i kanadensaren som i kajaken. Men kanadensaren har också sina specialdrag.

För att kanadensaren skall hålla kursen används ett J-drag. Det innebär att akterpaddlaren i slutet av varje framåtdrag vrider övre handen (antingen neråt - rekommenderas, eftersom det bromsar mindre - eller uppåt) och håller kvar paddeln som ett roder någon sekund. Förpaddlaren väntar med paddeln i luften för att inte bryta rytmen.

Med ett rätt utfört J-drag kan även en ensam paddlare hålla kanoten på rätt kurs.

Indianteknik

Ett helt annat sätt att paddla är North Woods indianernas eleganta, tysta och effektiva teknik. För den krävs en lång, lätt och spänstig indianpaddel med tunt blad.

Prova så här: För paddeltag på högersidan, sitt med högerbenet böjt under sitsen och vänsterbenet stött mot kanotens högersida.

indianteknik

Sätt i paddeln i höjd med knät, för ner högerhanden mot relingen. Lägg kraft i taget genom att pressa vänsterarmen framåt

indianteknik

och vrida vänster axel framåt

indianteknik

och fälla överkroppen lite framåt.

indianteknik

Avsluta drivfasen med att vinkla paddelbladet parallellt med kanoten (vänstertummen neråt). Efter en kort paus för att justera kursen förs paddeln framåt i vattnet tillbaka till utgångsläget. Vrid tillbaka paddeln och, utan att paddelbladet helt lämnar vattnet, börja ett nytt tag.

indianteknik

Indiantekniken ger mer drivkraft med mindre ansträngning genom att alla muskler placeras i linje med kraftuttaget. Den fördelar också arbetet på fler och starkare muskelgrupper. Stödet mot relingen ger en hävstångsverkan som skonar ryggen - utnyttjar paddelns elasticitet i stället för ryggens. Resultatet är att kanoten rör sig jämnt, tyst och rakt utan att guppa eller slingra.

Här är en youtubefilm med mer info (på engelska).

Kommentarer

paddlar nästan alltid knästående för låg tyngdpunkt; kraft och lätt att möta obalans. epoxi , plast och aluminium har jag valt bort.

För en vecka sen skulle jag enkelpaddla ut i hård vind för att hämta hem ett av mina skepp som låg vid boj, efter två försök bytte jag till pagaj=dubbelpaddel och då blev det mycket mer driv mot vindbyarna.

man får tacka för en mycket välgjord och informativ kanotsida.

Det finns som regel flera sätt att styra en kanadensare utan att tappa något nämnvärt av farten frammåt men att paddla en kanadensare med en dubbelpaddel vill jag inte rekomendera.

Jag säger inte att du har fel i din beskrivning av hur man paddlar en kanadensare.

Svante Fréden har sin idé, många andra har sina idéer. Jag grundar min erfarenhet på 50 års paddling för det mesta i tävlings-sammanhang.

Enmanskanadensare;

Vi förutsätter att du paddlar kanoten på höger sida för det mesta (man har alltid sin starkaste sida) Du sitter på ett säte eller står i så kallad "Trapperställning" , något framåtlutad. Paddeln (inte alltför lång) paddeln sätts i med ca 45 graders vinkel mot vattnet med rak dragarm och med tillbakadragen vänsteraxel. Nästa fas är att du "roterar" överkroppen åt höger medans paddeln "sitter fast" i vattnet. När du måste styra för att hålla önskad kurs, låt oss säga att du skall rakt fram eller till höger i färdriktningen då utför du ett så kallat omvänt styrtag. Paddlar du på höger sida så vrider du ner paddeln med den övre armen/handen/tummen samtidigt som du med högerhanden (den nedre handen) vrider paddeln in emot kanotsidan. I själva slutfasen av paddeldraget rätar du upp överkroppen som en förberedelse för nästa paddeldrag.

Tvåmanskanadensare;

Nu är man två personer och då måste man hjälpas åt med farthållning och styrning. Om man nöjespaddlar eller tävlar i Marathon så har man stor glädje av att paddla kanoten med den teknik som förekommer i tävlingssammanhang det gäller bara att ha rätt utrustning vad gäller paddlarna, normalt är 120 till 130 cm långa.

Paddlingen gåt till så att man utser en "kapten" i kanoten, vanligtvis den som sitter i bak, när man styr kanoten så hjälps man åt, ex. om vi vill att kanoten skall styras till vänster i färdriktningen så paddlar akterpaddlaren på sin högersida, han sätter i sin paddlen nära kanoten och drar den ca 45 grader utåt medans förpaddlaren sätter i paddeln 45 grader utifrån och drar paddeln snett innåt. Vill man styra åt höger blir det tvärtom. Vad har man en "kapten" till i en kanot? Jo han bestämmer helt enkelt hur man skall paddla och hur man skall styra. Om "kaptenen" sitter i bak så har han eller hon en bättre översikt framförallt vad kursen beträffar.

Om du har en egen kan så se över utrustningen framförallt paddlarna om de är raka eller vinklade spelar inte så stor roll om du nöjespaddlar men viktigt är att de inte är för långa. Modern paddling innebär att man tar ca 6 -7 paddeltag på vardera sidan, om man måste styra kanoten så får man vanligtvis öka antalet paddlingstag på någondera sida. "Kaptenen" då? Han ger ifrån sig diverse läten som betyder "byt sida" eller "styr".

Ha en trevlig tur

Önskar Ingemar (Kanotfredrik)

Det er en helt fantastisk masse materiale du har produceret og samlet på denne hjemmeside.

I forbindelse med kommentarerne til kanotagene, vil jeg blot henvise til Bill Masons mange film og bøger om emnet. Jf. fx nedenstående wikilink:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Mason

Han anbefaler specielt 4 fremaddrivende tag: Dels J-stroke og Indian stroke, som Bjørn fremhæver. Dels Canadian stroke, som vel er en mellemting mellem indian og J-taget og dels pitch stroke, som specielt kan anvendes, når kanoen er i fart.

Magien i Bill Masons pædagogiske film om padlekultur og padleteknik synes jeg ikke rigtigt er nået af andre, som jeg med årene har stiftet kendskab til. Dette sagt uden at jeg dog på nogen måde vil give indtryk af at have kendskab til alt, hvad der er lavet i den genre.

Mange hilsner

Kjeld Bo Christiansen

Kjeld

Är i starten av inköp kanadensare , kommer troligen paddla en hel del själv men även tillsammans med frun , kanske om det går ta med hunden. Vill ha förslag påsen lättpaddlad , rel snabb kanadensare med bra lastutrymme. Är Acron Whitewater ett bra förslag? Viktigt att kunna paddla ensam och tycka det är kul , som motion samt att åka iväg på mer äventyr med övernattning. Lättpaddlade lugna vatten kommer det vara i första hand. Mvh Jonny

Jag har varken haft tid eller anledning på många år att prova mig igenom marknadens kanadensare, och kan därför inte ge några råd, annat än att testa de du finner intressanta.

Hej!

Min pojkvän och jag har en diskussion angående styrning. Han menar att det spelar roll var man sitter (alltså fram eller bak) och att den som sitter bak är den som styr, helt! Medans jag menar att oavsett var man sitter i kanoten så är det den som är starkare som styr, eller som får båten att "slira" vänster/ höger, då den andra som är lite svagare inte kan styra, lika mkt iaf. Snälla, kan vi få ett svar :) tack! / Amra

Mycket förenklat är det akterpaddlaren som håller kursen (genom att använda paddeln som roder under slutfasen av draget) och förpaddlaren svänger kanoten (med olika typer av sidodrag). Men det är naturligtvis ett inövat samspel där båda samarbetar för att få maximal effekt med minimalt jobb. Vidare handlar styrning om teknik, inte styrka. Men det underlättar om den tyngsta sitter bak – och därmed sköter det mesta av kurshållningen.

Här är ett par youtubefilmer som visar hur man kan hantera en kanadensare: mästarklass, Marc Ornstein och lite mer basic instruktioner här och här.

...och så en två timmars inspirationsfilm med den paddlare som inspirerat alla världens kanadensarpaddlare under ett halvt sekel: Bill Mason

Bill Masons film väcker en massa minnen. Min bäste kompis från vår simklubb, Bosse, och jag lyckades skramla ihop pengar till en kanadensare. Vi paddlade överallt, även på öppet hav eftersom vi ansåg oss vara oövervinnerliga som tävlingssimmare! Bosse var dessutom väldigt händig och höll på att utbilda sig till tapetsör. Han gjorde om vår kanot till en heltäckad.

Eftersom Bosse var den händigare och starkare var det han som styrde från aktersätet. Särskilt minns jag vår långa färd via Vindelälven ochUmeälven från Lycksele till Umeå.

Den siste mohikanen var ju läst som bok och här upplevde vi samma sak fast vi inte var indianer. Hur gamla var vi? Sisådär en 16 år. Men vilka fina turer vi gjorde!

Inga sovsäckar. Filtar!

Vi har tittat på kanoter till salu i över 15 år nu min man och jag och snart tar tålamodet slut för min del. Det heter alltid vi har inte tid. Nu är min fråga, är det vettigt när man är 40 år och väger 100 kg och hellre tränar på havet än på gym? När man är hemmafru och alldeles uttråkad och känner att nu skulle jag vilja köra till stranden och paddla kajak, jag är rätt stark ändå. En kanot kan ju vara lite svårpaddlad ensam. Jag tror inte jag får familjen med mig. En relativt billig kajak som klarar 100 kg, vad ska man köpa för märken då? Våghöjden är ofta halv meter på havet. Får vara begagnad, man borde ju börja hålla gluggarna öppna, börja spara osv Helst inte gummibåtsmodell, det finns endel skär längs kusten. Tacksam för svar.

Min kunskapsnivå är kanske på nivå 1, men jag har paddlat nerför Klarälven ensam i Kanadensare i många år.

Det jag lärt mig genom praktik är att ensampaddlare ska framföra Kanadensaren "baklänges"

Genom att man sitter på bänken i fören (med ansiktet vänt mot aktern, "baklänges")

hamnar man mer i Kanadensarens centrum vilket ger mindre avvikelse vid varje paddeltag och bättre kontroll då man är ensam.

Jag har också utvecklat (den kanske fanns, men med tiden kom även jag på den) en teknik där man paddlar helt rakt, men svingar paddeln över huvudet och byter sida, detta gör att man hela tiden håller en rak kurs utan onödigt motstånd, som det blir när man exempelvis utför J-Drag. Denna metod gäller förstås bara vid transport där "råkraft" ska förmedlas till förflyttning. När det kommer till finlir att gå iland eller navigera i trånga utrymmen, då måste man kunna hantera styrteknik.

Ja, det blir lite bättre balans i kanadensaren om man vänder den när man paddlar ensam. Ett alternativ är att sitta (eller snarare stå på knä) midskepps vid ena relingen och paddla på bara en sida (J-tag) – det har fördelen att relingen hamnar lägre och paddelmotoriken blir mera komfortabel. Se kommentar 2 och länkarna i kommentar 7...

Hej!

Jag har fått ärva ett kanotskrov i plast, hemmabygge, med tillhörande ickemonterade delar.

Någon slags forskanot av canadensarmodell...? Kölen sluttar lite som en vagga och stävarna är rätt höga. Eventuella tofter skall placeras mer mot mitten av kanoten om jag förstått passformen rätt...

Tyvärr är ritningarna borta sedan länge och jag saknar erfarenhet av kanoter.

Min fråga är:

Finns det en för och akter på kanoten? Typ smalare akterut eller tvärtom. Eller är skrovet på canadensare symetriskt lika?

Mvh

/Erik

Det går inte att svara på dina frågor. Kanadensare kan se ut på många sätt – och särskilt om det är ett hemmabygge! Enda någorlunda giltiga kommentaren är att aktertoften normalt sitter närmare stäven än förtoften – annars får man inte plats med benen i fören...

Skriv en kommentar