Show cart
Design & Illustration

Camping in comfort and style...

tent?

Jag hade för några år sedan en paddelkompis som jag aldrig fick med på mer än dagsturer – att nedlåta sig till att krypa in i något så trångt, obekvämt och primitivt som ett tält var honom fullständigt uteslutet.

Men nu när sydkoreanska designbyrån ArchiWorkshop har löst det problemet är det kanske dags att ringa upp honom och föreslå en veckotur. Med designerns egna ord: "The low-impact designs offer eco-luxe accommodations for those who prefer to experience the outdoors in comfort and style."

Jag får väl börja med att rita en kajak med plats för ett "comfort-and-style" tält – eller kanske förslå Robert Livingstone's lösning: kajak med bagagelucka...

...och räcker inte 5-stjärniga tält som verklighetsflykt, kan man väl leka med en val en liten stund ;-)

Comments

Jag återkommer till utställningen om Arktis på Louisiana. Där visades en gammal film om Innuiter. Bl.a. hur en paddlande innuitman la till vid en stenig strand. Han lyfte av ett av sina barn som klängt sig fast framför sittbrunnen. När väl mannen klivit ur kajaken stack det upp ett huvud ur sittbrunnen varefter hustrun kröp ut ur kajaken. Därefter kom ytterligare ett större barn, ett naket spädbarn och till slut en hundvalp om jag minns rätt. Tyvärr framgick det inte hur stor kajaken var, men den såg ganska "normal" ut vad jag kunde se. Snacka om familjekajak med packutrymme.

Scenen är från Robert Flaherty's film "Nanook of the North" – mer info här.

Kajaken är ganska stor: en Labradorkajak på ca 650x60 cm, men däcket är relativt lågt och innervolymen därför inte mycket större än vad en fritidspaddlare idag anser sig behöva för en dagstur i skärgården (att döma av de ekipage man ofta möter vackra sommardagar).

Post a comment