Show cart
Design & Illustration

Fina bilder

Kiliii YuÄnnu ett album med bilder att fördjupa sig i. Fotografen, en ung man vid namn Kilii Yu (eller Tin Yan eller Tony eller Kerrke - han tycks byta namn oftare än fotoutrustning) tar andlöst vackra bilder av natur, fåglar, lite människor och annat. Att jag fastnade ett bra tag på hans sajt var att jag (via en notis på qajaqusas forum) hamnade på en bild av en traditionell kajak. Den såg historisk ut men visade sig vara en ny bild av en ny kajak. Och så fler bilder av fler kajaker. Så lätt det är att förlora en timmes produktiv arbetstid - och så tillfredsställande...

Comments

Men Björn, hur kommer man in på den där siten?

Ooops! Glömde länka. Nu när det fixat.

Bilderna måste vara förtrolla(n)de...

Ja, det där var ju tjusigt, fast inte så mycket. Men det där att byta namn... borde väl inte vara någon konstighet för oss svenskar, eller hur? Hela vår kroppsliga existens är ju baserad på födelsenumret - och glöm för tusan inte de sista siffrorna! Utan dem ingen sjukvård.

Läs Åke Mokvist bok om "De annorlunda 2". Jag måste verkligen säga att jag var tagen av ödena som beskrivs (jag har skrivit om boken).

Björn är ju ett fint och urnordiskt namn, så där behövs ju inget byte. Geir tycker jag om, klättrade en gång med en som hette Geir, en spänstig norrman. Geir betyder väl spjut? Jag hittade texten till en isländsk hymn. Himnasmidur. Himlens skapare=Gud. Himnasmidur=himlasmeden.

Men nog är den här siten med den eskimåliknande mannen litet egendomlig, eller vad tycks? Han ser ju glad och förnöjsam ut i alla fall. Det hade varit roligt att få se mer av hans kajaker. Kommentarskrivarna verkar lika förbryllade som jag. Tack i alla fall!

Post a comment