Show cart
Design & Illustration

Vill ha!

Olympus 720SW

Ny kamera

Comments

den hade då verkligen inte varit helt fel att ha med sig ut på turer.

kanske att filma med under en roll eller två.

Det finns två att välja på nu - Pentax Optio SW och den nya Olympusen. Får titta närmare på dem när den nya dyker upp i affärerna, vilket tydligen skall ske nu i dagarna. Ingen av dem har väl allt - det tycks till exempel inte gå att få ut RAW-format ur någon av dem - men som en enkel tålig vattentät brukskamera verkar de tämligen idealiska...

Fast du får nog vänta till minst mitten av mars innan 720 finns ute. Den ska väl visas på PMA om några veckor till att börja med. http://www.dpreview.com/news/0601/06012602olympus_720sw.asp

Hoppas de lyckas få till någorlunda bildkvalitet.

Har ni sett något pris?

Rekommenderat cirkapris i sverige är 3995:- så i spannet 3400-4000. Och i usa cirka 300 dollar.

Ser mycket spännade ut. Har en "stor" digitalkamera men saknar en liten behändig att ta med på kajakturen. Detta är kanske svaret.

"Vattentät ner till ett vattentryck motsvarande 3 meters djup"

Det överstiger väl även en aldrig så liten slående våg? Tror inte det är något att ha med sig till havs. Men den funkar säkert bra i bassängträningen!

"Tror inte det är något att ha med sig till havs" - varför inte? Det skulle väl i så fall möjligen vara för att den inte flyter :)

Vattentätheten räcker nog, och blir över, i alla fall för normal paddling. Jag har haft t.ex. Pentax WP i flytvästen och fått hyfsat stora brytande vågor rakt framifrån och den har funkat efter det.

Pia har haft sin Canon Ixus i och i5 i västen under åtskilliga rollar och i hyfsade vågor och de har funkat. Pias Ixus i la förvisso av efter 1,5 år, men om det berodde på vågor eller annat vetihundan.

Här: http://www.kajak.nu/bilder/bilder2005/skumstocken/index4.html finns lite bilder från lite vågpaddling under Stockenträffen förra året. Johan Linder som syns på en del av bilderna har en Pentax Optio 43WR (uppges klara 1,5m djup i 30 minuter) i flytvästen om jag inte missminner mig och den fungerade efter det.

Och Olympusen är nog ett av "svaren" det finns flera modeller som är, eller kan bli med hjälp av hus, tillräckligt vattentäta för paddling.

Och skulle man vara orolig för Olympusens vattentäthet så finns det ju ett undervattenshus som extra tillbehör, om man räknar med riktigt stooora vågor under låååång tid, fast då ska man nog ta med sig dykartuberna oxå ;-)

Jag misstänker att det är som med "vattentäta" mobiltelefoner. Det brukar betyda att de tål regn. En vattenpelare på 3m ger ju inget jättetryck. Säljargumenten är ju utformade så att de alltid kan skylla på "felaktigt handhavande" när problem uppstår...

Men det finns ju bara ett sätt att ta reda på saken!

Hoppsan, kollade just upp WP:n, och den har ju ett (enligt specifikationerna) betydligt sämre vattenskydd än 720:n. Jag lägger mig! :-)

Post a comment