Visa varukorgen
Design & Illustration

Lat, någon?

Wavejet

Håll ut. Snart kommer Wavejet även för kajaker: http://wavejet.com/

Kommentarer

Hej, allesammans.

Var inne och tittade på deras hemsida. Vilket fantastiskt foto i filmerna, riktigt snyggt. Fick däremot inte riktigt förståelse för hur den fungerar, det är kanske inte meningen heller... Är det typ principen med att ta in vatten i stort håll och pressa ut det i ett mindre hål som är den skapande kraften här ?

Den lilla vattenjetsenheten kan nog vara perfekt för att orörligt ta sig fram med kameran uppe. För drygt 30 år sedan pratade jag med en fotointresserad kille i Norrköping som hade satt i en liten elmotor och fotmanövrerat roder i sin kanadensare just för att inte skrämma djuren med paddelrörelser.

I övrigt så tror jag man får vara glad för den motion paddlingen ger, och laddningen (kaffe och macka) är lättare att fixa i fält.

Vattenjet i alla sammanhang innebär en kraftig motodriven pump som skjutsar ut vattnet med hög fart genom munstycket. I det här fallet drivs pumpen av laddningsbara ackumulatorer inbyggda i enheten. Men driftstiden är rätt klen – ca 30 minuter. Jag håller igång rätt många timmar på en portion pasta ;-)

Hej, allesammans.

Jag blev så betagen av fotot i reklamfilmen, att jag glömde kolla fakta om prylen. Motordriven jetski är ju knappast någonting nytt. Hade varit häftigare om gamle Daniel Bernoullis principer/ideér hade fått någon ny tillämpning. I kajak sammanhang skull det nog fungerar med ett rör på botten av kajaken vars diameter är större i fören än i aktern. Finns det någon referens som har provat det kanske ?

Perpetum mobile som koncept är ute ;-)

Skriv en kommentar