Visa varukorgen
Design & Illustration

Sorry - en gång till...

Ber om ursäkt om jag blir lite tjatig, men jag ville testa Googlevideovarianten också. Så här är jag - med en dåres envishet, en gång till.

Med flash och streaming video kunde jag minska kompressionsgraden aningen och samtidigt öka storleken. Bildkvaliteten kan säkert också bli bättre (trots begränsningar i den lilla digitalkameran) när jag lär mig rätt inställningar i programvaran.

För nytillkomna tittare: den övre filmsnutten är alltså med min kamera och visar några handrollar i snabb följd, den under är med Uffes kamera och visar en standardroll åt vardera hållet, en stormroll, en akterlig sveproll och lite balance brace med ansiktet neråt. Kajaken är Black Pearl och som synes är jag och min tuiliq numera så oskiljaktliga att jag har den även i bassäng! Och liksom vid förra försöket höll Rikard Jacobsson i kamerorna.

Kommentarer

Konstigt, det verkar ju jättelätt. De få gånger jag försökt var det helt omöjligt.

Tittade på properties av wmv versionen och den synes ha mera kbps (412) av audio än video (340)!??

Om man tog bort audion (eller bara hade mono) skulle bildkvaliten kunna höjas med samma totala filesize?

Eller har kameran inga options för dessa saker - vet inte?

Ja, det är just sådant jag menar med att jag måste lära mig komprimera filerna på ett vettigt sätt för att maximera kvaliteten och minimera storleken - jag är nybörjare på sådant... (fast mono trodde jag att jag hade valt?)

Det enda jag ser är ett frågetecken!

Som jag skrev ovan:

Syns det inga filmer kan det bero på för gammal (eller obefintlig) flash-plugin i din dator. Denna plugin finns för gratis nerladdning från Adobe - men den brukar vara installerad från början och sedan ser webbläsaren till att den är uppdaterad, alternativt säger till att det är dags att uppdatera.

Google, YouTube, MetaCafé m fl har valt flash-formatet bland annat för att rätt plugin finns installerad i så gott som alla datorer. Men finns den inte går det att ladda ner den utan kostnad från Adobe...

Vad händer om du går direkt till Google Video http://video.google.com/ eller YouTube http://www.youtube.com/? Kan du se filmer där eller blir det också frågetecken?

Jag har flera gånger installerat senaste flash men det fungerar inte.1 ! !

Alltså inte heller direkt på Google eller YouTube?

Det är en viktigt för mig att veta - funkar det ingenstans är det din dator/installation som är felaktig - men funkar det på andra ställen måste jag fundera ett varv till på min kod för inlänkning, och testa på fler datorer. Som det nu är har jag några datorer jag testar med: Windows XP och 2000 med Firefox, Flock, IE6 och IE7, Opera - men ingen Mac.

Björn,

du säger vara nybörjare med att komprimera etc. Jag har länge använt freeware som kallas Virtuadub och som finns t.ex. på Oldversion.com (om dom ännu har eget sajt...?). Den handlar .avi mycket väl och kan komprimera till ex. till divx varianter. Man fär också full kontroll över ljudets kvalite och komprimering. Bara antalet decoders på PC:n limiterar. Man kan också editera utan att komprimera igen (direct stream copy).

Decoders finner man t.ex. på mplayer.hu (varning! mest linux!).

Har man inte .avi som input behövs det någonting som kan omvandla. Då är det bra att ha Linux och grejerna från mplayer.hu.

lycka till, vi älskar ju alla roll-videon, och the more the merrier!

risto

Skriv en kommentar