Visa varukorgen
Design & Illustration

Trä på oväntat ställe

Fickur i träBlev det möjligen lite trä över från förra kajakbygget?

Får jag då förslå ett litet behändigt hobbyprojekt - ett fickur. Där här på bilden (från "THE WATCHISMO TIMES") är fullt fungerande och gjordes kring år 1900 i Ryssland. Om inte annat vore det väl en sympatiskt klackspark mot alla dessa microdatorbestyckade klockmonster som kan allt utom möjligen visa tiden på ett enkelt och lättillgängligt sätt.

Kommentarer

Själv har jag en ryskproducerad klocka, uppdragbar ( dras upp kväll och morgon), armbandsur (man är väl modern) vattentät och välfungerande, pris ca 250 kr om jag minns rätt. Hellre bildens otroliga träkonstruktion, robust och litet linolja här och där så blir det nog vattentätt också...

Jag skyr batteridrivna klockor. Minns väl en tur till fjällen, stopp i Kiruna, jag tittar på armbandsuret för att inte missa bussen till Nikkaluokta - hela urtavlan är blank! Batteriet producerar hela urtavlan. Jag gasar med andan i halsen iväg till närmsta urmakare och får ett nytt batteri.

Naturligtvis hade jag ingen användning av klocka i fjällen - det var bara anslutningarna till buss och tåg som var mer precisa gentemot solen.

Klockan du visar, Björn, kanske fungerar lika bra som atomuret i - var det Hildesheim? Men vacker var den, stämmer väl till våra träkajaker.

Skriv en kommentar