Visa varukorgen
Design & Illustration

Water music...

Guitar boat...

Australiensiske rockgitarristen Josh Pyke's har byggt (eller låtit bygga) sig en båt som onekligen drar uppmärksamheten till sig.

Jag tycker att det ser lite tveksamt ut med hydrodynamiska kvaliteerna hos skapelsen. Visserligen framgår det inte hur undervattenskroppen ser ut, men av bogvågen att döma är den nog rätt gitarrlik.

Det hade nog gått betydligt bättre med min gamla Ovation som inspirationskälla. Den bör med sin välformade klanglåda ha hyfsade egenskaper i vattnet – bortsett från lite onödig turbulens kring midjan ;-)

Ovation

Den är ungefär trettio år gammal, amerikanskbyggd och en härlig gitarr: lättspelad med välkontrollerad tonalitet och sustain över hela registret, den bästa hals jag någonsin fingrat på, låter helt rent ända upp till tjugonde bandet och har en riktigt bra piezopickup under stallet. I Ovations nuvarande program påminner den mest om den här). Den relativt lilla klanglådan ger naturligtvis ingen fyllig men däremot en ren och detaljrik bas. Tillsammans med en Roland AC-60 låter den stort och fylligt utan att förlora sina klangliga kvaliteer.

Ovation

Men hur inspirerande den är är att spela på, tror jag knappast att den kommer att locka fram någon gitarrinspirerad kajak eller surfski – den idén får Josh Pyke behålla...

Kommentarer

Vilket sammanträffande.... jag har en likadan, dock otroligt oanvänd numera...

Skriv en kommentar