Visa varukorgen
Design & Illustration

Kortbetalning på sajten

Betala med konto- eller kreditkort

En uppdatering av sajtens kommersiella avdelning är just genomförd. Syftet är att det skall gå att betala med konto- och kreditkort direkt på sajten. Det innebär en förenkling - främst för internationella kunder, som fått stå ut med dyra och omständliga banköverföringar hittills. Möjligheten att betala med faktura finns naturligtvis kvar för den som så vill.

PayPal står för den ekonomiska biten, vilket innebär enkel, snabb och säker betalning online. När du klickar på ”Till kassan” kommer du till PayPals betalsida där dina beställningar är förifyllda. Du kan sedan välja på att betala direkt med ditt konto- eller kreditkort, eller skapa ett PayPal-konto (tar någon minut och är kostnadsfritt) för att i fortsättningen kunna få eller skicka pengar över hela världen utan att fylla i kontouppgifter. PayPals service är skyddad och krypterad – jag får bara ett meddelande att betalningen är genomförd och kan packa och skicka din beställlning direkt. Beroende på hur du konfigurerar ditt PayPalkonto kan du betala via din dator, via mobilen eller från vilken dator som helst med hjälp av ett USB-minne.

En annan mindre ändring är att URL-adresserna nu är i klartext, istället för id-nummer som hittills. Sålunda kommer till exempel senaste veckotursrapporten att i adressraden heta http://www.thomassondesign.com/post/bohuslan_2008.aspx istället för post?id=1168453803. Läsbart språk istället för kod. Det påverkar däremot inte gamla länkar och bokmärken.

Kommentarer

Och denna heter http://www.thomassondesign.com/post/kortbetalning_pa_sajten.aspx.

Men när man kommer via Google reader heter den http://www.thomassondesign.com/post.aspx?id=1168453810. Alltid är det något krux, men det gör inte så mycket ;-).

/Roger

Ja det ser ju ut som ett otroligt korkat inlägg efter att URL:erna blivit översatta men slutet på den andra adressen var "post.aspx?id=1168453810".

Jag ger upp ... översättning av post.aspxid=1168453810 fungerar över förväntan. Skall se om jag lyckas skiva det på papper eller om vet blir "kortbetalning_pa_sajten" då också :-)

Det blev inte helt lätt att hänga med bland kortbetalningarna_pa_sajten ;-)

Internt jobbar databasen med samma id-nummer som tidigare, men när sidan renderas som html "översätts" URL:en till en web-version av sidans rubriktext. Översättningen fungerar i båda riktningarna. Varför id-numret följer med från RSS-läsaren har jag ingen aning om. Det får bli en fråga för min databaskunnige medhjälpare...

"Det blev inte helt lätt att hänga med bland kortbetalningarna_pa_sajten ;-)"

Jag håller med. Efter att jag läst mitt eget inlägg Nr 2, kände jag mig själv tämligen bortkollrad.

Skriv en kommentar