Visa varukorgen
Design & Illustration

Sommertræf i Danmark

Trångt på tältplatsen
Många deltagare och trångt på tältplatsen.

Större delen av vecka 30 tillbringade jag på Havkajakroernes sommertræf vid Limfjorden i Danmark. Jag var inbjuden i egenskap av "et kendt udenlandsk navn" och kunde alltså glassa runt med mitt kändisskap och bara njuta av veckan (skulle nog till nöds kunna vänja mig vid lite sådant).

Teoridelen av kurserna hölls i mastskjulet för vikingaskeppet
Teoridelen av kurserna hölls i mastskjulet för vikingaskeppet

Beställt var från från början två föreläsningar (meteorologi för paddlare och kajakbygge) och två kurser (teknik & säkerhet och paddling med grönlandspaddel), men i praktiken blev det två teknik & säkerhet och en utökad grönlandspaddling eftersom de ursprungligen planerade kurserna blev övertecknade. Trevligt att vara efterfrågad.

Black Pearl och Njord provades flitigt under veckan
Jag hade tagit med Black Pearl och Njord och båda provades flitigt under veckan - och resulterade i en hel del ritningsbeställningar under veckan som följde

Kajakparkering
Kajakparkering framför Limfjordscentret.

Doverodde i västra Limfjorden visade sig vara ett bra ställe för en sommarträff, med öppna vatten, en skärgård av låga bevuxna öar, hög salthalt (gissningsvis 3-3,5%) , nära till Västerhavet och de fina surfvågor som vi inte får i Öresund för att Danmark ligger ivägen och ett kulturcenter/vikingabåtsmuseum med en restaurang som serverade en utsökt festmåltid som avslutning.

Kvällstur - i blickfånget Annie Juhls välbyggda Black Pearl
Kvällstur - i blickfånget Annie Juhl i sin mycket välbyggda Black Pearl.

Kajakbyggsnack vid Erik Franzéns två byggen
Kajakbyggsnack vid Erik Franzéns två byggen

Träffen pågick en vecka med drygt hundra deltagare och råkade sammanfalla med sommarens värmebölja - omkring 30 grader, sol från molnfri himmel, svag vind dag efter dag och några tropiska nätter (inte under 20 grader på natten).

Vikingaskibet Thor
Vad vore ett vikingaskibscenter utan att ett riktigt vikingaskepp? Det här heter Thor och är en aningen förminskad replik av Skuldelev 5 - ett av skeppen som hittades sänkta i Roskildefjorden på 60-talet (eller rättare sagt: Thor är en replik av Helge Ask, som i sin tur är en replik av Skuldelev 5). Thor är 16 meter långt och byggdes 2003-2005. Originalet Skuldelev 5 är ett ganska litet krigsfartyg - ett ledungsskepp.

Avslutningsmiddag
Avslutningsmiddag med gourmetkvaliteter! Så gott har jag aldrig tidigare ätit på någon kajakträff!

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar