Visa varukorgen
Design & Illustration

Ännu en variant på däcksbeslag...

Ett förslag på en lite mer utvecklad tillverkningsmetod:

Hej Björn

Jag har sett att det finns lite olika varianter på utförandet av linfäste. Lika många som det finns kajaker verkar det som.

Kajaken är inte färdig än, men det ska bli spännande och se hur mina fungerar i slutändan. Här är min variant på linfäste.

Jag har svarvat formar i mässing som jag sen pressar ihop med hjälp av en stor skruvtving. För att få upp produktionen lite så har jag svarvat till tre par formar. I formarna lägger jag 5 lager glasfiber, 2 lager kolfiber.

När jag har tillverkat alla linfästena, sågar jag rent och borrar ett 4 mm hål för den rostfria stången. Vill man komma ner i vikt så kan man använda Titan men då blir det också dyrare.

Sen är det bara att mäta ut på kajaken var de ska sitta och borra hål med ett 35 mm dosborr, limma dit med epoxy på ovansidan och lite tjockare epoxy på baksidan med ett lager glasfiber på toppen.

Det är kanske inte det snabbaste eller billigaste sättet men det blir snyggt och förhoppningsvis så håller de länge. Vi får se hur allt fungerar i sommar.

Mvh
Andreas Kanth
Malmö

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar