Visa varukorgen
Design & Illustration

Förbättrad sargkonstruktion

Arne Elger har förbättrat min sargkonstruktion (dem nersänkta laminerade från byggbeskrivningen) med ett par bra idéer. Han sågar ut hålet som vanligt, sedan ett sågspår i 45 graders vinkel längs ytterkanten av det som ska bli rännan runt nersänkningen. Det har främst två fördelar: 1. överkant av flänsen hamnar i däckshöjd istället för att sticka upp 4-5 millimeter, och 2. ytterkanten av rännan är väldefinierad från början och enklare att få snygg.

Bilderna visar en lucksarg, avsedd för kapell, men principen fungerar minst lika bra för en sittbrunnssarg. Klicka på bilden för att förstora. 

cockpit-rim suggestion from Arne Elger

Kommentarer

Bilderna är lite för små och suddiga för att tydligt vad som händer. Men du kanske kan förklara ifall jag fattar rätt eller inte?

Han sågar alltså av däcket helt i 45 grader några cm utanför sittbrunnkanten? Jag antar det resulterar i att den inre ringen som nu är lös, ramlar ner några mm och vilar på den sneda kanten? Detta kompensera för höjden som byggs av glasfiber. Korrekt?

Blir också lite förvirrad över att skumskivan först är rosa, men sen blir den grå. Vad händer där?

Tolkar jag det rätt att man maskeringstejpar däcket så att allt man laminerar är löst från däcket? Så man tar bort sargen, pilar bort resterna av det avsågade däcket, skumplattor etc och sen limmar fast det underifrån.

Tack för upplysningar!

Skriv en kommentar