Visa varukorgen
Design & Illustration

Enkelt sätt att lasta kajak på takräcket

Lasthjälp

"Jag är mycket intresserad av paddling och paddlar ofta trots hög ålder 77 år. Ett problem som jag haft men nu löst det är att lasta kajaken på takräcket. Mina kajaker väger minst 20 kilo och det inverkar givetvis. För att lösa lastningsproblemet har jag tillverkat en lastanordning, och skulle denna vara till hjälp för någon mer så var så god.

skaffa en plywoodskiva 35cmx30 cm ca, köp två hjul på Jula eller Överskottsbolaget. Hjuldiameter ca 10 cm, skruva fast hjulen på skivan med ett mellanrum på ca 15 cm. Placera skivan med hjulen uppåt på bagageluckan eller motorhuven. Placera kajakstäven mellan hjulen, ta tag i aktern och skjut upp kajaken på lastbärarna. För att inte skada bilen lägg något mjukt mellan skivan och bilen. Lite anpassning måste till.

Kurt Samuelsson"

Kommentarer

Jag ämnar nog också att hålla på att paddla till den åldern, så detta var det bästa och enklaste sättet för att få upp kajaken på taket som jag har sett. Det skall till en "ålderman" till att fixa detta. Är nu bara 62 men jag har många år att asa på kajaken ännu.

Har byggt en Baltic av och håller på med en Husky av Johan Wirsèns design.

Grattis till en enkel lösning.

Göran

Ett litet tillägg till mitt lasttips. Lasthjälpen fungerar lika bra om man lägger rullbrädan på motorhuven. Med tanke på herrgårdsvagnar.

Hälsningar Kurt S

Jippi!

Förstod att någon måste kommit på en lösning.

Nu kan jag åka i väg och paddla själv.

Hälsningar från en inte så armstark 50-åring.

Gudrun

Verkar ju fantastiskt om det funkar. Jag fick min kajak stulen då jag hade den liggande

vid en sjö. Nu kanske jag vågar satsa på en ny, om jag kan transportera den själv.

Hälsningar från en 65-årig dam.

Metoden fungerar bra på en sedan med platt och rimligt horisontell baklucka.

Ett enklare sätt med en tung kajak kan vara att lägga kajaken bredvid bilen (ca en meter ifrån) och först lyfta upp fören så att den vilar mot den utstickande takbygeln och därefter lyfta upp aktern.

Jeg har just bygget en model som vist i opslaget. Fungere aldeles fint - måske vil jeg justere afstanden mellem hjulene lidt!

Tak for tippet!

Hilsen

Ole G Jørgensen

Silkeborg DK

Skriv en kommentar