Visa varukorgen
Design & Illustration

Magnus Jonssons limklämmor för avancerat stripbygge

Limklämmor för avancerat stripbygge

Jag fick ett mail och några bilder från Magnus Jonsson. För att hantera ribborna till sitt dekorativa däck uppfann han lite finurliga skruvtvingar och limklämmor.

Bilder på limklämmor och tvingar"Skickar över några bilder på Isfjorden som ligger på min strongback. Jag kommer att förse kajaken med en justerbar skädda och nersänkt sargkant till sittbrunnen. I övrigt så har jag inte bestämt om jag ska göra luckor och skott, funderar på att göra en lucka på akterdäck och låta fördäck vara intakt. Det finns ju för och nackdelar med allt som du vet.

Jag skickar även med några bilder på några "tvingar" som jag gjort. Skruvtvingarna är gjorda av ek och fungerar ypperligt,Bilder på limklämmor och tvingar som du ser har jag även gjort ett antal justerbara "förlängare" till tvingarna vilket ökar spännvidden ytterligare.

Dom grå limklämmorna är gjorda av vanligt avloppsrör i plast som jag satt ett gummiband i för att öka spännkraften, genom att göra dessa i olika storlekar har jag fått en uppsättning som täcker det största behovet.

Mvh
Magnus Jonsson"

Bilder på limklämmor och tvingar

 

 

 

 

 

 

Bilder på limklämmor och tvingar

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Hej det där ser fint ut. Vad har Du gjort inläggen av? Är det faner eller ribb?. Hur tar Du ur för att kunna försänka faneret? (det ser ut som intarsia.

Per Andersson

"Decorative stripping" görs i stort sett alltid med strips av normal tjocklek, där man börjar med att lägga mönstret och sedan fyller i med graneribb (eller vad som är grundkulören - se t ex http://www.oneoceankayaks.com/Wshophtm/Shop7.htm eller http://www.petruskajak.se/default.asp?p=38 - en av bilderna längst ner visar en kompassros i ädelträ, färdig att monteras på plats).

Skriv en kommentar