Visa varukorgen
Design & Illustration

SUP med en twist

Red Shark Bike

I en kajakpresentation för ett tag sedan kom en fråga om ritning på en SUP-bräda. Mitt svar ledde till en diskussion om sådana brädors användbarhet och lockelse, och jag kände mig föranlåten att förklara varför jag inte var så tänd på SUPar.

Men för ett tag sedan presenterades ett snyggt alternativ: Red Shark Bikes kombinerade SUP-brädan med en cykel – och så försvinner två av mina tre invändningar: bristen på effektivitet och ergonomi. Vindfånget får man förstås fortfarande stå ut med om man absolut inte vill sitta i en kajak.

Vattencyklar är förstås ingen ny uppfinning, men den här är ovanligt elegant och portabel. Sedan kan jag tycka ett det kanske vore ännu mer intressant med en lägre sits och fendrift istället för propeller (som Hobie-drive) – för lägre tyngdpunkt och tystare och effektivare kraftöverföring.

Kommentarer

Hej Bjørn

Jeg imponeres til stadighed af din 'openmindednes' (undskyld det udenlandske, men engelsk er mit 2. modersmål og udtrykker ofte mere præcist hvad man mener )

Alt hvad der giver mening er på din palet :-) og du er ikke bange for at sige fra når noget er tåbeligt.

Netop her kunne man så kigge på cykelentusiasterne, de mærkelige mennesker der cykler på 'liggecykel', så kommer tyngdepunkt og vindmodstand betydeligt ned. Se her:

https://www.sonderborgnyt.dk/thomas-frisk-er-superglad-for-sin-liggecykel/

Tack Michael!

Ja, det vore kanske det allra bästa – en sup-bräda med en recumbent ram och ett Mirage drive ;-)

Skriv en kommentar