Visa varukorgen
Design & Illustration

Åååh – inte nu igen!

Svankolonin i lä

Kort paddeltur i Salviken idag. Ganska soligt, 8-10 m/s västnordväst och knappt meterhöga vågor ute på fritt vatten. Hela svankolonin höll till i lä innanför Vikhögs hamn.

I samband med en roll bröts min bästa paddel på samma ställe som den är lagad två gånger tidigare. Det är första gången jag själv är ansvarig. De båda andra gångerna hände det i samband med oerfarna rollare som använde paddeln som hävstång.

Bruten...

Det är också följden av en alltför oengagerad tillfällig hoplappning. Efter senaste tillfället (rollkurs i Limfjorden) hade jag ont om tid och satte bara ihop bitarna och la ett lager glasfiber på var sida – med den goda tanken att jag lite senare skulle göra en riktig lagning (och sedan i fortsättningen inte låna ut min favoritpaddel). Sedan har den hållit för både ambitiös paddling och en hel del rollande på Stockenträffen och på qajaqträffen på Fyn – och jag glömde bort det där med den riktiga lagningen.

Nu fick jag alltså 20 cm spets i handen, och flyttade handen en bit in för att rolla upp. Tyvärr försvann därmed den avbrutna spetsen i vågorna och jag hittade den inte. Så jag får väl laska i en ny spets.

Man kan naturligtvis undra varför jag inte kasserar den och gör en ny paddel. Svaret är att det har jag gjort – flera gånger – men trivs ändå bäst med den här gamla.

Det är väl dags för den "riktiga" lagningen nu…

Vågor mot stranden...

Kommentarer

Hej! Ville bara meddela att du glömde länka första styckets fjärde ord till lämplig online-karta. Men det rättar du säkert till å det snaraste! :)

/David

OK, det har du rätt i! Jag har lagt en länk till Google Maps, i brist på bättre. Jag skall försöka hitta en bättre kartservice.

Kul! jag tycker den lilla länken ger ett väsentligt mervärde till texten. Inte för att dina texter på något sätt är särskilt tunna.... men ett mervärde är ju alltid ett mervärde :)

Ja, nu skall jag bara komma på hur jag kan lägga in bildlänkar i kartan...

Skriv en kommentar