Visa varukorgen
Design & Illustration

Andra advent ute i Öresund

Välkommet avbrott i jobb, källarrenovering mm – ett par timmar ute i Öresund. Märkligt nog var jag ensam – resten av söndagsgänget måste ha tagit adventssemester från paddlingen(!).

Vädret var fullt acceptabelt med tanke på årstiden här nere i sydkanten idag, 5-6 m/s sydost (frånlandsvind alltså), 3-4 grader i luften, 5-6 i vattnet, halvmulet och uppehåll.

Det blev en relativt kort tur på knappa milen, avbruten av rollövningar då och då. Vattentemperaturen kräver en tunn mössa under tuiliqen – annars gör det intensivt ont i pannan och tinningar en kort stund av kylan. Jag använder en tunn microfleecemössa som Reed skickade med som plåster på såren när min tuiliq fick göra en omeddelbar tur-och-returresa till England för korrigering av huvans passform. Den är precis lagom tunn för att inte vara ivägen eller kännas bylsig och lagom varm för att klara snabba besök i nollgradigt vatten. Lite för varm för ambitiös paddling – då får man ha antingen bara mössan eller, om det blåser mycket, bara huvan – men som helhet en fullt acceptabel kompromiss.

Enda irritationsmomentet idag var att min tunna neoprenhandskar inte sluter tätt vid handleden, utan läcker in en liten skvätt kallt vatten var gång jag rollar. Jag har också ett par Hiko med förböjda fingrar. De är tätare, men tyvärr mycket besvärligare att ta på med våta fingrar. När det blir minusgrader har jag ett par lite tjockare trefingervantar (dykarmodell) som är täta och sköna. Men jag får kanske ta ett snack med jultomten om ett par fungerande handskar för plusgrader, att addera till den växande högen av handbeklädnader för paddling.

Någon som har några bra tips?

Kommentarer

Kan det här vara något tro? http://www.chotaoutdoorgear.com/CyberMerchant/scripts/prodView.asp?idproduct=89&section=store

Det kanske rent av går att kopiera idén och göra ett litet tillägg till den vanliga handsken.

Jag har också provat vanliga paddelhandskar till GP´n och för vanlig lätt och försiktig paddling utan rollar fungerar dom. Jag hade då Langer-handskar inunder och var väldigt varm om händerna trots -8grader.

Skriv en kommentar