Visa varukorgen
Design & Illustration

Andreas Holm, Black Pearl och några helt nya rollar...

Andreas Holm i Black Pearl

Går det fortfarande att uppfinna helt nya rollar? Jadå! Titta på videon med Andreas Holm i sin Black Pearl. En hel rad med fullständigt nya och fantasifulla sätt att rolla en kajak – alla kanske inte så användbara (!), men de visar att det knappast finns några gränser för vad en duktig rollare i en bra kajak kan åstadkomma.

Uppdatering: En uppmärksam besökare på sajten påpekade att Andreas inte använder sin Black Pearl utan en Tahe Greenland för dessa rollar – vilket jag såklart borde ha noterat, framför allt eftersom Black Pearl är för låg i däcket för att man skall kunna vrida sig i sittbrunnen så som han gör under de "bakvända" rollarna.

Kommentarer

Detta var ju någonting helt fantastiskt att se! Själv befinner jag mig i första förberedande klass. Om ens det!

Igår en tur mot fyren. Tio ejdrar gnällande i vattnet om två honor. Min första tanke var - ska dom inte ge sig iväg nu? Annars är det helt riktigt: ejdrarna som jag kunde räknta till 40-50 för några år sen verkar ha försvunnit. Orsak?

Ah, dessa stränder! För några dagar sen gick jag med sällskap i nationalparken och njöt. Nu såg jag den från vattnet. Lika intressant. Sparsamt med fåglar. Väl i Nils Gunnars ålahamn samtal med en man. Det visade sig att vi hade gemensamma bekanta och nu såg vi trädstammen som låg över elledningen till ett av husen. Han skulle ringa de berörda.

Men är inte just denna årstid med sin lugna andhämtning till havs det som ger tankar? Du härliga, enkla, tysta kajak, vad har du inte givit mig i nya insikter!

Skriv en kommentar