Visa varukorgen
Design & Illustration

Åter en högsommardag

Bunkeflo - utsikt mot Klagshamns udde

Global warming eller inte –– ganska fantastiskt att sitta och solbada bland stenblocken söder om brofästet efter ett skönt bad i mitten av oktober, en vecka efter den traditionella brittsommaren. Sol från en molnfri himmel, svag medvind söderut till Bunkeflo och kav lugnt och gassigt varmt nedanför Lernacken. Vad mer kan man begära?

På hemvägen ökande vinden till 6-7 m/s nordlig och bjöd på lite motstånd för musklerna. En snabb genomgång av lite rollar vid Bo01 fick som vanligt avsluta söndagsturen.

Bad- och fikapaus

Av någon anledning blev det bara Sören och jag idag och paddlad sträcka ungefär 18 km.

Kommentarer

Oktobervärmen beror nog mer på solvindarna (Wibjörn Karlén m fl plus dansk uppstickare som jag tror mer på än meteorologernas uppritade diagram) än på utsläppen. Fast de senare skitar ju ner förstås. Men anledningen till den starka skogstillväxten beror faktiskt på utsläppen. Hur ska ni/vi ha det?

Söndag fick jag några timmar på mig och stack till Vitemölle med baidarkan som fått nylinoljad undersida (Bjäresjös linolja, torkar fort, fäster bra, ger fin yta). Nu var tanken att komma längst upp runt bukten och kanonerna var tysta.

Det gick rejäla vågor, men så fint min lilla farkost klarade gropar och hit-och-dit-vågor. Och så fort det gick! 2,5 timme, jag trodde inte mina ögon när jag var tillbaka i hamnen. Och inte var jag trött heller. Herregud vilken återbetalning jag fått av mina envisa försök att paddla avspänt, trycka paddeln framåt, använda fotpinnen och egentligen bara låta paddeln glida bakåt i vattnet. Och så fint allt var, med människor och hundar längs stranden, fåglarna, svanparet med sina nu så stolta och stora ungar, dösen på heden; ja hela den mäktiga strandlinjen. Och så härligt att känna sig lugn och trygg och avspänd i dessa sjöar. Skåningen går långsamt ned till stranden. Alltid med matsäcken i ena handen. Sätter sig helst vid ett bord. Tar fram maten. Tuggar och tittar ut över havet. En invandrares/min syn denna underbara dag.

Mycket paddling i det fina höstvärdet... det gäller väl att passa på, förstår jag.

Men... är det bara jag som undrar hur det går med senaste bygget?

Det skulle vara kul att se hur "hybridrodret" funkar..

Väderprognosen för Göteborgsområdet säger ihållande regn lördag-söndag. Det tar jag med ro, eftersom det innebär att jag då kan bygga på min grönlandskajak utan att snegla ut genom fönstret

Hej Rune! Vad är det du bygger? Berätta mer!

Hej Magnus,

Jag bygger en Hunter (förkortad till ca. 550cm p.g.a. av begränsat förvarings-

utrymme) Jag är fast besluten att lära mig rolla och antar att jag har bättre förutsättningar i en Hunter än i Kavaten jag byggde förra vintern.

Black Pearl var också frestande, men det känns som den är i extremaste laget för mig som bara paddlat ett halvår.

Idag fredag hade jag tänkt ta mig längre norrut med Haväng till vänster om mig. Men hugaligen vilka vågor som mötte mig! No problem i denna baidarka, men jag tappade lusten att fortsätta, lekte istället runt en bit utanför Vitemölle. Min lilla vattentäta kikare fick hänga om halsen trots fågelstrecken, här var det fullt ös med paddeln.

Hur som helst har jag gjort första strykningen på min Igdlorssuit/Anas Acuta nr 2. 54/55 cm över masik. Jag går med ett gnagande tvivel beträffande "the stringers", jag skulle gjort dom längre. Tja, annars får det väl bli en goväderskajak. Den förra kom en bekant och inhandlade för materialpriset. Jag betonade starkt att det var en "nerveus" kajak. Hoppas han klarar den i någon liten sjö...

Nästa projekt måste bli en baidarka. Jag skulle väldigt gärna vilja göra en modell Unalaska med det där gapet där fram. Nu vet jag också hur jag skulle kunna göra en sådan mycket lättare och behändigare att stiga i och ur.

Lennart: ett sent svar (har varit på resande fot och långt från datorn under veckan) - racern har dessvärre fått nerprioriteras sedan början av sommaren, till följd av en oväntat intensiv period av jobb och obligatoriskt socialt engagemang. Jag hoppas att jag kan komma vidare med bygget nu snart, och återupptar då byggrapporterna och småningom provtursrapporter. Lite synd är det eftersom jag kanske hade behövt sommaren att träna upp balansen i en så smal farkost - nu blir det kanske till att klä sig för vinterbad i stället...

Skriv en kommentar