Visa varukorgen
Design & Illustration

Axelluxation?

Nya numret av PaddlingKaffe på maten ute i en solgassande trädgård och en ny Paddling att bläddra i. En artikel om axelluxation – bra, även om risken inte är så stor för långfärdspaddlare är det alltid bra att informera...

Men några stycken längre ner sätter jag kaffet i vrångstrupen. ”Den vanliga eskimåsvängen som lärs ut är riskabel för axeln då man i slutet har armen bakåt-uppåt-utåtroterad”.

...armen bakåt-uppåt-utåtroterad!!!!!

Finns det verkligen någon som fortfarande år 2006 lär ut en roll där man avslutar med armen bakåt-uppåt-utåtroterad – se i så fall till att denne snarast beläggs med yrkesförbud. Det är ungefär lika korkat som att lära ut tyngdlyftning med raka ben och böjd rygg!

Rollar gör man, precis som alla andra manövrar med paddeln, med armbågarna nära kroppen och armarna i rätt kvadrant. Allt annat är aningslöst och dumt.

Se även min notis från i höstas "Var rädd om axlarna".

Kommentarer

har svårt att se hur en sådan roll kan gå till om man avslutar med armen så...

men kan det ha bakgrund i forspablarnas variant av rollen var man häver sig upp med ren styrka eller är jag helt off?

Du är nog helt off... ;-)

Klart att du förenklar och uttrycker dig lite grovt. Men det är väl lika klart att du har rätt på något sätt. Men om du har svårt att se hur en sådan roll kan gå till så är du nog allt lite off ;-)

Skriv en kommentar