Visa varukorgen
Design & Illustration

Bassängövning

teoretisk/praktisk räddningslektion i gympasalen

Som vanligt under vinterhalvåret har malmö kanotklubb återkommande teknik- och säkerhetsövningar i bassäng. Idag var det, sent omsider, dags för den första. Att den inte kommer förrän nu beror på hastig revidering av programmet. I september uppdagades allvarliga hållfasthetsproblem i taket på det bad vi normalt numera håller till i, och vi har därför i hast fått ragga ledig tid i kranskommunerna. Lyckligtvis (!) finns ett utmärkt bad i närområdet som under senare år höjt sin timtaxa så drastiskt att det plötsligt och helt oväntat uppstått ledig tid där. Detta bad invaderade vi med tjugo kajaker och paddlare under eftermiddagen.

Programmet var som vanligt – en timme utförlig teoretisk och praktisk instruktion på land om olika räddningsmetoder, följt av två timmar praktik i vattnet. Alla tränar på sin nivå, ensamuppstigningar, kamraträddningar, låga och höga stöd, rollar, manövrering etc, och som vanligt delade jag tiden mellan rollinstruktion och rollträning. Scullingroll med paddeln på fördäck gick ovanligt bra medan norsaqroll framåt återigen svek.

Det blir effektiv träning i det 27-gradiga vattnet och man kan hålla på länge (och ett klorbad då och då är effektivt mot neoprenlukt i paddelkläderna), men med tuiliq och termounderkläder är sundets 10-gradiga vatten fortfarande helt acceptabelt för tämligen långa rollpass. Bassängövningarna känns inte längre lika viktiga som de gjorde för några år sedan.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar