Visa varukorgen
Design & Illustration

Beslutsvånda

13 till kuling 18, syd till sydväst enligt samstämmiga DMI, SMHI och Sydsvenskan - och utanför fönstret snöblandat regn som vräker ner. När jag efter viss vånda fattat beslutet att avstå från en efterlängtad söndagstur och hängt tillbaka tuiliq och flytväst i paddelförrådet ljusnar det och solen tittar fram. Tallarna utanför rör sig lojt i måttlig vind. Kanske ändå...

Kommentarer

Samma beslutsproblem i nordvästra skåne...

Fast här är det inte mycket till ljusning just nu, mest jämgrått.

Vilket underbart vårväder! ;-)

Då kan vi i alla fall trösta oss med lite ömsesidig skadeglädje i väntan på anständigt paddelväder...

Det blåste som f-n igår. Med vertikalt regn såklart. Och saltvattnet kom upp nerifrån och hälsade på i huvudhöjd när sjön var som värst... [Tokbra surf hem!. Det kallar jag anständigt! ;-) ]

Men luften är ju riktigt riktigt varm nu om man jämför med en tur för ett tag sedan. ;-)

Och så har man ju underkroppen instoppad i glasfiberförstärkt härdplast, mitten inknödd i plastvävsförstärkt luftblåseplast, på överkroppen har man plastvävsförstärkt plastfilm och på huvudet är man ju skyddad av någon slags tovad plast.

Det är ju kort sagt varmt och skönt där inne.

Nja, kanske inte skönt. Hursomhelst; Oj vad skönt det var att sätta paddeln i vattnet igen.

Ut på böljan gossar!!

Patric

Jag menar ju horisontellt regn... :-)

Nåväl; Ut med er!

Igår lördag e m tog jag ut min första kajak, den jag byggde på kursen hos Lars, min kajakbyggarguru. Den är 60 cm bred men av klassiskt grönlandssnitt. Den har hängt länge inne i äppelodlargrannen Görans lilla uthus nära vår tomt.

Turen gick bort mot Vitemölle. Snålbåst, ettriga vågor som går härsan tvärsan och ändrar riktning beroende på vindfallen som kan komma från marknadsplatsen i Kivik eller från de öppna ytorna nära Vitemölle och Haväng. Här lär man sig verkligen att paddla för här finns inget skydd.

Hur var min gamla kajak? Hur trygg och säker som helst och lättstyrd trots stävarna som ju går upp en del. På huvudet hade jag min hemsydda sydväst och under en hemmagjord balaclavahuva. Jag märkte att jag skulle gjort ett par lappar som skydd för öronen. Men vilket bra plagg sydvästen är! Rekommenderas!

Nej, inget regn, men vågor som planade ut när jag närmade mig min lilla hamn. När jag drog upp kajaken hörde jag fågelsång och det fick mig att stanna upp för att lyssna. Och alldeles intill, fast osynlig, det muntra trummandet från en hackspett.

Egentligen hade jag på hemvägen velat ta en liten titt på det närbelägna arboretet, men tiden medgav inte det. Snart blommar det. Och tranorna fortsätter flyga över mitt huvud förmedlande kommande sommar.

Skriv en kommentar