Visa varukorgen
Design & Illustration

Black Pearl – Björn Andersson

Björns nya Black Pearl

"Hejsan Björn!!

För ungefär 2 månader sedan sjösattte jag min Black Pearl. Jag och en god vän har tillbringat 140 timmar i vinter med att bygga varsin kajak. Henrik har byggt en Thule och jag en BP. Mitt mål var att använda och tävla med kajaken i ÅEC, en mulitsporttävling som inleds med c:a 2 timmar paddling på Indalsälven från Tännforsen ner till Åre. På vägen passerar man 3 st klass 2-forsar.

Forspaddling med Black Pearl

Tre veckor före tävling var vi klara, så det hann ju inte bli någon lång inkörningsperiod direkt, men några timmar tillvänjning han jag med.

Såvitt jag vet är det nog första gången en Black Pearl paddlat där? Men jag kan ha fel. Denna gången var jag ensam i varje fall, och visst var det ett och annat ögonbryn som höjdes.

Hur som helst gick paddlingen utmärkt, kajaken var fantastiskt lättmanövrerad i forsarna, även de gånger jag (inte helt frivilligt) dammade rakt in valsarna så kändes den mycket säker och lättmanövrerad. Sen kanske den inte var allra snabbast på plattvatten, vilket väl till viss del får skyllas på den som satt i..... men jag är jättenöjd!!

Vi har försökt göra en liten byggdagbok, den finns på http://byggarebjorn.wordpress.com , där har vi också försökt hålla reda på tid och pris. Cirka 140 timmar och 6500 kr har lagts ut.

Så jag får tacka för en bra ritning och snabba svar när det varit frågor. Bifogar några bilder på underverket.

I vinter blir det en ny kajak, troligen en Kavat, till hustrun (Men det är blir inte riktigt än, vi väntar på höstrusket innan vi kör igång).

Hälsningar
Björn Andersson Lidköping"


Missa inte Björns webbsajt, som innehåller många bra bilder av bygget och de första paddlingarna.

För övrigt tar jag mig en liten minisemester under vecka 37, och är då inte kontaktbar, varken via datorn eller telefonen.

Björn Thomasson

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar