Visa varukorgen
Design & Illustration

Black Pearl – Martin Kronkvist

Black Pearl – Martin Kronkvist

"Hej Björn! 

Igår sjösatte jag min Black Pearl som jag byggt i sommar. 

Fantastisk känsla att äntligen sitta där, känna hur den lyder minsta vink och lätt glider fram. Det blev några försiktiga första paddeltag men strax kändes det tryggt. Blev positivt överraskad hur bekvämt jag satt med det stöd som den skräddarsydda formen ger. Mina drömmar och fantasier förvkligades under två turer denna kanske sommarens sista kväll. 

Glada hälsningar från Martin Kronkvist" 

Black Pearl – Martin Kronkvist

Black Pearl – Martin Kronkvist

Black Pearl – Martin Kronkvist

Black Pearl – Martin Kronkvist

Kommentarer

Er vældig interesseret i at høre om dine erfaringer med dine luger. Hvor tætte er de? Har haft en på min BP, der lignede dine, men som jeg ikke syntes var særlig tæt. Har haft en del besvær med lugerne i det hele taget.

Først agterluge som dine, som var ret tæt og forluge af træ, der ikke var det. Nu er agterlugen udskiftet med en gummiluge, og forlugen har fået bedre gummilister, men er stadig ikke tæt. Det er dog bedre. Venlig hilsen Bjarne Kristiansen.

Jag hade en del problem innan mina luckor blev täta, men sedan jag fick löst dessa har de varit täta. Jag får förstås byta gummilisterna med 5-6 års mellanrum.

Problem jag fick lösa i början var bl a:

1. Luckorna höll inte riktigt formen när jag sågade ut dem, utan rätade ut sig en aning, vilket gjorde att de läckte lite vid ytterkanterna. Bättre tvärbalkar på undersidan löste det tillräckligt bra.

2. Mitt första försök med plywoodskiva som fläns fungerade inte. Men en laminerad glasfiberfläns med lagom djupa spår för gummilisterna fungerade perfekt.

3. Jag började med en gummilist, men fick det inte helt tätt förään jag lade två bredvid varandra – en på flänsen och en på luckan.

4. Gummilisten måsrte limmas ihop i skarven, annars sipprar det inm vatten.

5. Annordningen som håller fast luckan måste kunna spännas rätt bra vid ytterkanterna (hänger ihop med 1.) Efter några experiment blev det nylonremmar med knäppe över lucken. De går att justera lite då och då så att det blir spänn på dem.

Skriv en kommentar