Visa varukorgen
Design & Illustration

Byggrapport 6/7

Däcket färdigslipat och epoxibehandlat

Däcket färdigslipat, har fått ett första skikt epoxi och väntar nu på glasfiberväv. Samtidigt en första glimt av hur kajaken kommer att se - lackat däck i ren gran mot ett mattsvart skrov. Men nu blir det semester ett par dagar från både dator och verkstad - Kattegatt väntar...

English summary The deck is faired, filled, with a first coat of epoxy curing and waiting for the fibre glass cloth. But first, a couple of days away from workshop and computer - the sea is waiting...

Kommentarer

Sluta paddla, fortsätt bygga! Gud vet hur det här ska sluta, tänker nog många av oss. För egen del inser jag att sidlisterna måste sättas högre upp på Acutan. Idag e m har jag sprättat upp sömmarna och placerat om första ribban. Ska på nästa nu. Vad beträffar Kodiak-baidarkan måste jag göra om sargen, den är för smal upptäckte jag äntligen. Fick vrida mig ett kvarts varv för att komma ut. Inte så bra tänkt i en nödsituation. Men allt går att åtgärda. Nu har jag tagit bort den felande sargen och ska göra en ny och rymligare.

Så vackert allting är nu! Fåglarna, grönskan, vattnet... Paddla på - det sista inte riktat till Björn som omgående bör återgå till den nya kajaken. Basta!

Är det järnoxidsvart pigment du kör med till skrovet ?

Tillbaka igen och skall genast packa mig ner i källaren och fortsätta, och hinner väl en bit till innan det är dags för nästa, och lite längre, avbrott i bygget - veckotur i Bohuslän och Sydnorge.

Ola: Ja det är järnoxid. Skillnaderna är säkert marginella men jag har fått för mig epoxi/oxid-soppan är något mera lättarbetad (lägre viskositet) än motsvarande med elfenbenssvart eller kimrök.

Skriv en kommentar