Visa varukorgen
Design & Illustration

Corona, kajaker och paddling

På väg till Utklippan. Foto: Kristian Ingemansson

Corona-situationen ligger som en blöt vante över sommarens kajakarrangemang. Arrangörerna brottas nu, liksom i andra branscher, med svåra beslut om att ställa in eller att hålla någon sorts träff i modifierad from med social distans genom att öka avstånden mellan tälten, avstå från aktiviteter som kräver nära kontakt (räddningsövningar t ex) och liknande. Aktiviteter ute på vattnet är tämligen riskfria, om man kan lösa logistiken på land. Det är ju inte som en rockfestival med tätt sammanpackad publik.

De kajakträffar jag är inbokad på som instruktör är Läcköträffen i slutet av Juni, Stockenträffen i slutet av augusti och Tjäröträffen i början av september och vad jag vet har ingen av dem ännu fattat ett definitivt beslut om att ställa in eller inte!

Annars är paddling generellt ett förträffligt sätt att ha trevligt samtidigt som man miskar risken med smitta – och med rent sommarväder ett par veckor nu, åtminstone här nere i mitt hörn, har det varit en fantastisk försäsong. Det kan också bli oväntade och trevliga möten utan att kompromissa med kravet på social distans ;-)

Möte vid utklippan. Foto: Kristian Ingemansson
Bilderna är tagna av Kristian Ingemansson under en tur till Utklippan förra sommaren.

Sälen hade fokus på fotografen – och en grönlandspaddel kan vara tyst ;-)
Sälen hade fokus på fotografen – och en grönlandspaddel kan vara mycket tyst :-)

Även att bygga en kajak  är en sysselsättning som passar oväntat bra under en pandemi – man pysslar i sin ensamhet med ett i alla avseenden givande byggprojekt och får ett utomordentligt fritidsredskap på köpet (säger jag naturligtvis utan några baktankar ;-)

Min verksamhet fungerar som vanligt, bortsett från ett par dagars försening med ritningar genom postens numera nerjusterade ambitionsnivå – sista tömning av brevlådor för utgående post är numera vid lunch istället för, som tidigare kl 18, och varannandagsutbärning blir allt vanligare. Annat var det för hundra år sedan – då bars brev ut flera gånger om dagen i större städer, med undantag för söndagen då det bara blev en utbärningsrunda. Vykort leverades flera gånger om dagen och användes på den tiden som SMS idag – man kunde skicka en invitation till ett möte eller en middag och få svaret i brevlådan ett par timmar senare. Somligt var faktiskt bättre förr…

 

Uppdatering lite senare: Nu är både Läckö och Tjärö officiellt inställda...

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar