Visa varukorgen
Design & Illustration

Dagens skratt...

Mail från jag, "skat-teverket"

Jag fick ett mail från skatteverket idag. Eller?

Det har genom åren kommit många stolliga bondfångerikonster, nigeriabrev och annat, men sällan ett så patetiskt genomskinligt som dagens alster.

Den vanligaste varningssignalen vid bluffmail är ett förbluffande taffligt språk (Skatteverket har, utöver sin dokumenterade förmåga att multiplicera, ett alltid korrekt språk). Men här ringer varningsklockorna högt och gällt: “Jag (skatteverket?)”, “Skatte aktivitet” (en viss skatteaktivitet har jag däremot), “Motta din refound” – och: “Vårt huvudkontor adress kan hittas på vår hemsida www.skatteverket.se” (länken går som synes till teverket.se!). Avsändande adress är som väntat inte skatteverket utan ID-246030887@store.skat.se. (där den senare delen – store skat(t) – väl är ett uttryck för avsändarens förväntan om kommande "skatteåterbäring"). Inget pris utgår till den gissar vad som händer om man klickar på länken “för identifieringsprocessen att motta din refound!

Men hade fjompen varit lite bättre på att uttrycka sig, hade hen förmodligen haft ett riktigt jobb och sluppit fnaska runt i bedrägeribranschens rännsten. Jag hoppas bara att ingen får för sig att från eget konto (och in blanco) belöna dylika taffligheter!

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar