Visa varukorgen
Design & Illustration

Datorkrasch

En strulande dator har tagit den mesta tiden senaste veckan - först med irriterande fel i funktionen, sedan följt av en total systemkrasch, vilket dessvärre påverkade även mitt huvudsakliga backupsystem - en extern hårddisk. Denna var igång och inkopplad under jobbet med felsökning (för att komma åt backup för programmens konfigurationsfiler) och skadades på något sätt vid kraschen.

Flera dagar har det tagit att med diverse reparationsprogram återställa informationen på backup-disken, hämta saknat material från äldre säkerhetskopior på CD, formattera om hårddisken, ominstallera Windows och all programvara. Tyvärr gjorde jag aldrig en ghost-skiva med grundkonfigurationen när datorn var ny och fräsch för ett par år sedan - det hade sparat mycket tid nu. Man lär sig.

Nu blir det i alla fall en stunds paus från datoreländet - det är dags att köra till Dalsland för Dalslands Kanot Maraton+ (särskrivningen är arrangörernas).

Datorproblemen har i en del fall inneburit att beställda ritningar blir några dagar försenade - jag kom inte åt mailbeställningar, kundlistan med adresser eller ritningsfilerna under ett par dagar. Likaså har jag inte hunnit svara på mer än de mest akuta mailen under de här dagarna. Jag hoppas komma ifatt i början på nästa vecka. Och kanske till och med hinna ner i källaren för att fortsätta kajakbygget...

Kommentarer

Lycka till på "maran"! Klarar du att sitta sex timmar i den lilla svarta, eller blir det Njord som får äran?

Jag skulle nog klara ett maraton i Black Pearl, men det skulle ta betydligt längre tid - dels kan jag knappast jobba effektivt så länge i den låga sittställningen och dels är kajakens toppfart rätt låg. Rönne-Å-Rännets drygt två timmar (nya förlängda bansträckningen) innebar inga träsmaksproblem, men även där kändes det frustrerande att det så påtagligt var skrovet som höll farten nere snarare än motorn...

6:48:07 var väl bra?!

Ja, rätt hyfsat, men något sämre än de båda tidigare åren (2004-6.39.15, 2005-6.28.47. Får nog förklaras med dålig träning (för mycket rollande och för lite paddling) plus en del motvind de första milen.

6 timmar! I shit my drawers! Startmotorn har pajat på bilen så jag kan inte sticka ut och paddla. Till min yttersta häpnad mitt i eländet kommer fem (5!) engelska Morgan-bilar förbisusande, vänder och kommer tillbaka och frågar artigt efter en plats längre nedanför oss. Det skulle vara ett möte med svenska Morganägare. I mitt tycke och i sin skepnad en av de allra vackraste bilar som någonsin tillverkats och det i samma stil. En dam hade väntat i tio år, men nu har produktionen ökat, så väntetiden numer bara (hm) är ett år, fick jag veta. Jag kysste bilen som stod närmast. Men jag vill hellre ha den med tre hjul och växelspaken vid sidan... Görs inte mer... Meeen, vilken bil!

Skriv en kommentar