Visa varukorgen
Design & Illustration

Disigt i sundet

Stilla ute i sundet
Utsikt från Barnviken – Görans röda Epic Endurance 18 som staffage

Liksom förra veckan dök Göran upp vid MKK:s brygga och vi valde att paddla ut genom hamnen för att slippa de två alltmer irriterande lyften. På det sättet blev det en kort kanalpaddling genom ett Malmö i senhöstfärger på köpet, och en lite längre paddling totalt.

Dimma vid starten övergående till dis efterhand (någon som inte vet skillnaden? Dimma innebär sikt under 1 km, dis under 10 km) men ganska varmt (7º i både luft och vatten) och vindstilla. Diset hängde lågt och bara de nedersta 10-15 våningarna av Turning Torso syntes.

Kristallklart vintervatten
Kristallklart vintervatten

Ovanligt mycket jollar tränade utanför Malmö Segelsällskap: optimister, lasrar, E-jollar och ett par små rib-båtar som for runt som vallhundar. Fikapaus blev det i barnviken strax norr om brofästet. Den kraftiga motströmmen (gissningsvis omkring 1 knop – forsande "bogvatten" kring sjömärken och bojar, och strömvirvlar kring uddar och pirar) blev medström på återvägen och det gick väldigt fort. Vi valde hamnen även på återvägen. Ca 23 kilometer blev det.

Det börjar närma sig mössa-under-tuiliken-temperatur nu - antydan till köldsmärta i pannan och tinningarna vid rollandet utanför hamnen.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar