Visa varukorgen
Design & Illustration

En titt på e-mailsituationen

mail upp över huvudet Mike Davidson berättar med en kul animation hur han upplever sin mailsituation. Från att ha besvarat alla mail inom några timmar har han gradvis förflyttats till en situation då det ibland går veckor innan han hinner med att svara. Jag känner igen den situationen från och till. Däremot stämmer inte hans spam-frekvens med mina erfarenheter. Jag har regelmässigt ca 10 gånger mer spam än riktiga mail. Det mesta sorteras direkt till papperskorgen av spamfiltret, men lite missas alltid - de mera fantasifulla formuleringar som spamfiltret inte hunnit lära sig än. Lite tid går också på att ögna de bortsorterade mailen, så att det inte gömmer sig något viktigt där.

Kommentarer

Det där var frustrerande roligt beskrivet - kanske du Björn upplever samma sak? En variant eller rättare att få slut på det hela är väl att dra ut kontakten i väggen...

Vi som varit med om praktiskt taget hela utvecklingen ser i alla fall vissa fördelar. Var det inte flera miljoner julhälsningar som skickats på nätet, förresten? Hur som helst, när vi började jobb med översättningar för eoner sedan, skrev vi på elskrivmaskiner (jag började en gång med en manuell sådan), sen kom datorn med invecklade förklaringar och vi skrev ut på skrivare. Sedan blev det diskett (låter alltid litet frivolt i mina öron) för att övergå till skiva. Och nu mailar vi alltihop! Så praktiskt!

Jag har haft stor glädje av internet när det gäller att forska i diverse historiska personager. Givetvis går jag in på en universitetssite för att gardera trovärdigheten. Men ibland finns inte det jag söker - ovanliga och för dagen artfrämmande upplysningar hittar jag då t ex i Adolf Bonniers "Konversations- och Universallexikon. Allmän Ordbok för (hör bara!) alla samhällsklasser". De fyra banden är från 1873.

Mitt råd till alla är - släng aldrig mycket gamla lexika. Det är sparsamt med bilder, om ens några. Men man har koncentrerat sig på texten. I några äldre har jag hittat långa intressanta texter om i dag bortglömda författare.

Bra Böckers gröna lexikon är mycket bra. Har du en komplett samling så var rädd om den. Sen ska vi inte tala om Uggleupplagan av, ja, vad hette utgivaren? De tidigare upplagorna är outstanding. Betingar högt pris på antikvariaten.

Skriv en kommentar