Visa varukorgen
Design & Illustration

Ensamtur i grupp?

Sjösatte norr om Vikhög för en kort tur söderut mot Löddenäs innan lite avslutande rollövningar i Salviken. Tid fanns inte för en längre tur, annars hade kanske Malmö Kanotklubbs begivenhet för dagen lockat - en civiliserad tur i god fart söderut till Höllviken (ca 28 km) med middag på lokal därstädes och hempaddling för de ambitiösa och transport med bil för övriga.

Jag hann inte mer än strax söder om Vikhögs hamn innan jag jag såg en lång rad kajaker på väg norrut från Löddenäs. MKK så klart! Inga andra klubbar eller organisationer i regionen kan mönstra nio paddlare för en tur i det vädret så tidigt på säsongen. Det visade sig att med den förväntade vädersituationen (10-13 m/s väst, ökande till 13-18 under eftermiddagen) i kombination med deltagande av ett par ganska orutinerade paddlare hade turledaren ställt in Höllvikenturen till förmån för en tur i Lödde Å och en liten sväng ut i havet.

Öresund är ett litet vatten!

Väderprognosen kom på skam. Det blev aldrig mer än svag till måttlig vind och gammal halvmeterhög dyning - vid grundflaken utanför Vikhög och i strömmarna runt Barsebäck ett par decimeter högre och lite brantare, vilket räckte för att sätta krokben för en av deltagarna. Närmaste paddlare genomförde en standardräddning och så var ordningen återställd.

Det blev ingen rollövning (bara ett par rollar i farten). Tiden räckte inte. I gengäld blev det trevligt sällskap en stund på havet och en trivsamt social fikapaus söder om Barsebäcks hamn innan jag fick bryta och dra mig hemåt.

Uppdatering: Så här står det på MKK:s sajt.

Kommentarer

det kan man då säga att öresund är litet. men var det itne upplagt för ganska bra surf i de vindarna, eller något sådant var du kanske inte på humör för...

du har dock gjort en upprepning av "jag" i översta raden i stycke två. vet itne om det är medvetet men har lite svårt att tro det.

så snart jag fått ihop ett nytt kapell och nya belslag så kan man ut odh paddla lite ordentligt igen, fattas dock även sitts och ett nåbart fotstöd så antingen får jag byggaom/bygga till eller växa :p men det får bli ett senare problem. nu vill jag bara ut och paddla igen.

Skriv en kommentar