Visa varukorgen
Design & Illustration

Europas största träkanadensare?

Båtbyggaren Karl-Heinz Erkelenz har byggt vad som förmodligen är Europas största kanadensare i stripteknik: 12 meter lång, 190 centimeter bred, med plats för 20 paddlare. Ritningen gjordes av Dr. Wolfgang Friedl i Wien. Enligt egna uppgifter ligger det ungefär 5000 timmar och € 15 000 i material i bygget! På www.kanukarte.de finns en presentation av byggaren och kanoten, med många intressanta bilder från byggprocessen (texten är på tyska, men en Googleöversättare finns till hands på sidan).

Den stora kanadensaren används för turistutflykter i tyska floderna och sjöar, till företagsevenemang och liknande. Den är inspirerad av de stora fraktkanoter som kallades rabescas eller maître canots och som fraktade pälsar från norra Kanada till handelstationerna i Hudson Bay. De största kunde vara var ofta kring 10 meter långa, lastade 3,5 ton och hanterades av sex pälsjägare.


"Rabaska descendant un rapide" , oljemålning av Frances Anne Hopkins 1879 (public-domain-bild från Wikimedia)

Även jag har varit inne och fuskat med rabesca-konceptet. 1996 ritade jag en kanadensare, kallad Storlommen, för dåvarande Wermlandia Kanot. Den var knappt elva meter lång och 155 cm bred och hade plats för 20 paddlare. Den byggdes, visades på Vildmarksmässan det året och gick sedan med turister i Värmlands sjösystem. Jag vet inte vad det blev av den när Wermlandia Kanot försvann.

Men ritningen finns, om skulle bli intresserad av STORT byggprojekt...

Storlommen på rundtur i Stockholm i samband med premiärvisningen

Kommentarer

What a beautiful build. A true relic of the modern day canoe building techniques..

Det var jag o Johan som byggde denna rekordkanadensare av Värmländsk rödgran på Wermlandia Kanot i Arvika under ledning av Bodin sommaren-96. Stripteknik o struken två ggr med Epoxy som var Bodins signum.

Kul att höra Bosse. Vet du vad som har hänt med kanoten under de här snart 25 åren?

Skriv en kommentar