Visa varukorgen
Design & Illustration

Fler nya kajaker: Thule och Isfjord

Sven Ljunglöfs nya Thule

Hej Björn!

Efter dryga årets byggande blev min Thule äntligen klar i vår. Jag har bara hunnit ett par paddelvändor ännu så än har jag mycket att lära.

Tänkte att det kan vara dags för en rapport nu:
Den är väldigt lättdriven. Jag byggde utan fena eller roder. Tänkte att jag provare först och ser vad jag kan behöva. I dag upptäckte jag att den blir lite väl slingrig i skvalpigt vatten och slör, så nu får jag väl funder på hur jag skall lösa detta.

Jag kan också rapportera att kanoten är stark! Jag tappade den från biltaket i veckan. Det blev bara en liten kompressionsskada på stäven som gick lätt att reparera. Jag trodde hela kanoten skulle spricka när det bar iväg!

Sargkonstruktionen verkar stark och bekväm, men det blir tyvärr en "skvalpränna" i den och där sipprar det in vatten under kapellet och blöter ner kläderna. Skall nog göra en vanlig sarg om det blir något mer bygge...

Jag bifogar en bild på bygget.

Hälsningar från Sven Ljunglöf
Västra Frölunda.

Kommentar: Ja, det är min erfarenhet från min Hunter också - det behövs en avrinning vid sidan - antingen genom en byggd ränna eller genom att kanalen görs en aning bredare så att den ansluter horisontellt till däcksrundningen (Njord)

...och en Isfjord från Mats Ljungdahl:

Mats Ljungdahls Isford.

Bakom Mats Isfjord syns Lars Altgärde i sin Njord. Lucklösningen är lite speciell - jag återkommer med bilder och beskrivning efter helgen. Men nu är dags att lasta kajaker för Stockenträffen. Vi ses där...

Kommentarer

Hej,

Har gjort en horisontal ränna på en recessed lucka, vatten ska rinna ut och inte överflödas in i kajaken. Borrade en hål till siden av kajak från den recessed lucka och gjut över en elastik pipe litet epoxy så del blir en ränna/kanal, just som recessed däckslinahållare är bygd. Den ser ut ganska bra.

Sjösättning väntar, ska se hur det fungerar.

Skriv en kommentar