Visa varukorgen
Design & Illustration

Fler SOF-Black Pearl...

För ett tag sedan fick jag ett mail från Bill Bremer (Lumpy Paddles i USA) – han får en hel del förfrågningar från Sverige om grönlandspaddlar, men tycker det blir dyrt och komplicerat att skicka en i taget paddel över Atlanten : "Finns det då ingen som säljer bra grönlandspaddlar i Sverige?

Jodå, det finns några få som säljer färdiga grönlandspaddlar men ingen som verkar ha gjort något djupare intryck på marknaden. Av de jag provat och känt på hittills är det knappast någon jag skulle välja istället för de jag gör själv vid hyvelbänken – med undantag för Saras Blacklight i kolfiber.

Martin Nissens Greenland Paddles i trä är förstås mycket välgjorda och fungerar utmärkt. Men Martin och jag inte riktigt överens om proportionerna skaft/blad.

Andra jag testat har varit tunga och/eller olämpligt formade kanter och spetsar (som plaskar och skvätter).

Det är kanske dags för en uppdatering av erfarenheterna. Jag tar gärna emot tips om någon har köpt en riktigt bra paddel. Det måste väl finnas?

Bill har också byggt ett par snygga Black Pearl i SOF-version (skin on frame):
Black Pearl som SOF

Kommentarer

Anders Thygesens paddlar blir mer och mer populära här i Norge. Han är duktig hantverkare, och kan göra paddlar efter kundens önskemål. http://www.kajakkspesialisten.no

Tack, Anders paddlar har jag inte kommit åt att prova ännu...

Hej Bjørn

Jeg kan anbefale : http://www.gramkajak.dk/

det er en dejlig pagaj, og lydløs.

Skriv en kommentar