Visa varukorgen
Design & Illustration

Första riktiga vårdagen...

sommarfärger i vattnet

Paddling i dag såklart. Årets första tur utan handskar, i kortbyxor och utan mössa under tuiliqhuvan; handskarna och kortbyxorna planerat, mössan av misstag – jag glömde den hemma. Men det visade sig att det nu är varmt nog i vattnet för att rollandet gick helt utan köldchock, trots knappt 6 grader. Antingen har jag vant mig, blivit avtrubbad eller så är det nya tuiliqmaterialet aningen varmare än det gamla (jag köpte en ny tuiliq i höstas, sedan den gamla gett upp).

gassande sol...

Den gassande solen innebar lite våryra, som yttrade sig i årets första bad (utan kajak) och en avklädd sol- och fikapaus i en solig backe i strandskogen med lä för den svaga men kyliga nordanvinden.

Låga dimbankar och högt hus

En dimbank rullade in mitt på dagen och kortade turen en aning – jag hade inte tagit med kompass och sjökort. På nedre bilden sticker det skruvade huset i Malmö upp ur dimman, bakom den lite håglöse fågelskådaren som från och till kikade på vad som för mig såg ut att vara en inte särskilt spännande flock kanadagäss.

Kommentarer

Första riktiga vinterdagen... idag den 26 mars. Jesses så mycket snö! Ut med snövaggan och den naggande goda snöspaden som är bred och ligger fint i handen. Tja, Björn, så här är det ju i Skåne, det vet jag ju efter alla dessa år. Ingen snö i december? Lugn, kommer den inte i februari så kommer den i mars. Och kommer den inte i mars så kommer den i april. Skåne är en lockande sirén, men hu så kall just nu.

Jag gillar riktiga vintrar, men har vi blivit snuvade på den konfekten ända tills slutet av Mars, så klarar jag mig nog lika gärna utan sådana här efterslängar...

Jag har inga problem med att våren dröjer lite. Kan ju därmed jobba med mitt paddelprojekt utan att snegla ut genom fönstret.

Här finns en enkel bygglogg för den hågade

http://www.azaleo.ath.cx/thumbnails.php?album=30

Snyggt jobbat! Skall bli kul att se det färdiga resultatet.

Skriv en kommentar