Visa varukorgen
Design & Illustration

Frej – Bjørn Granås

Frej – Bjørn Granås

Hei. Da var endelig vinterens prosjekt ferdig. Det har dratt på seg med timer, særlig senkinga av sittebrønnen men desto mer moro når man er ferdig. Den er bygd i ceder med striper av gran. Setet er også laget i gran da jeg begynte å få problemer med støvet fra ceder`n. Har brukt luker fra kajaksport og vekta stoppa på 18,5kg. Bare å glede seg til sjøsetting. 

Mvh
Bjørn E. Granås.

Frej – Bjørn Granås

Frej – Bjørn Granås

Kommentarer

Oj vad vacker! Ceder är verkligen ett fint träslag för kajaker.

Varför ville du sänka sargen till sittbrunnen?

Det fungerar bra både med sänkt sarg och uppbyggd, men det finns fördelar med att sänka sargen: lägre däck närmast sittbrunnen utan att fotutrymmet begränsas, bekvämt att luta bakåt vid t ex rollar, och för den som bygger med litet sittbrunnshål blir det en bekväm vinkel för knäna att ta stöd mot – och det är en mer elegant och genomarbetad lösning än att placera sargen ovanpå däcket.

På ritningen beskrivs en enkel metod att laminera en sänkt sarg (en snyggare men mer arbetskrävande version hittar man som vanligt hos Ulf Johansson).

Hei. Har ambisjoner om å lære meg rulle og da er det fordel med så lav sarg som mulig. Ellers liker jeg å utfordre meg selv med nye løsninger. Denne løsningen dro uhorvelig med ekstra timer, men vel verdt det til slutt. Penere også, men det kan det jo være delte meninger om.

Very nice example of a Frej!! The lowered cockpit and hatch recesses were executed beautifully.

Flott kajakk. Kan jeg spørre om hvor du har kjøpt ceder-listene?

Var heldig og kom over en rest av cederplank. 4x8" så listene har jeg saget selv med håndsirkelsag. Dette har sine fordeler da du har full kontroll på fargespillet i cedertreet, lyst og mørkt. Må merkes etter hvert som du sager.Har en tendens til å bli "stripete" ellers.

Skriv en kommentar