Visa varukorgen
Design & Illustration

Frej i spännande färgsättning – Per Hansson

Frej – Per Hansson

En ny Frej sjösatt i ett vintervitt Stockholm. Per Hansson blev klar med sitt tredje bygge i februari.

Hej! Här kommer lite bilder från februari i Stockholm. Blev klar med min Frej i början av februari och har hunnit paddla 5-6 gånger. Trevlig, lättsvängd men ovant och trångt med den lilla sittbrunnen.

Per Hansson

Pers samling: två Thule och en Frej ;-)

Kommentarer

Stilig färgsättning, men utan de orange detaljerna skulla kajakerna smälta in för bra i den blågråa nature med risk att inte bli sedd av andra båtförare.

Finns det nåra färger som ni mera erfarna paddlare inte rekommenderar just pga att man inte är synlig för andra båtförare?

Det är väl som du säger främst grå/gråblå/grågröna färger som syns dåligt. Klara färger syns generellt bättre än dova, och allra bäst de "självlysande" varselfärgerna: lime, gult, orange etc (men man hade kanske tröttnat på att titta påett självlysande däck i längden). Vitt syns oftast bra, men kan vara svårt att se i brytande sjö. Svart syns rätt bra i dimma men blir osynlig när det skymmer.

Vill man vara säker på att synas brukar reflextape på paddelbladen vara det bästa – vår syn är speciellt bra på att upptäcka rörelse (tänk på hur svårt det är att koncentrerar sig på en text på datorn om det finns en irriterade liten animerad gif-bild ute i kanten).

Snygga färger, håller på att bygga en Frej och inte riktigt bestämt färg på skrovet ännu, däcket blir träfärgad, funderar på någon grön nyans.

Vilken typ av färg använde du? Penslat eller sprutat?

Med vänlig hälsning, Mikael

Per - var bygger du nånstans? Ser ut att vara mycket rymligare än ett garage...

HKK i huvudsta Solna har en mycket bra verkstad, där har jag byggt alla kajakerna. Bara att bli medlem:)

Skriv en kommentar