Visa varukorgen
Design & Illustration

Frej – Niklas Gunnarsson

Frej –Niklas Gunnarsson

En ny Frej i Dalarna sjösatt. De var visserligen några veckor sedan, men som jag tidigare nämnt har vårens nästan övermäkriga illustrationsprojekt tyvärr orsakat lite påtvingad prokrastinering på andra områden. Men här är i alla fall Niklas Gunnarssons mycket välbyggda Frej. Missa inte den lika välgjorda byggdagboken med massor av bilder och intressanta lösningar.

Hej Björn!

Ännu en Frej har sett dagens ljus, uppe i Falun och sjön Runn. Fantastisk att paddla, precis som många övriga byggare vittnar om. Stabil, väldigt lättsvängd med skäddan uppe, otroligt kursstabil med skäddan nere och snabb – den accelererar snabbt och driver rakt och stadigt i vattnet. Den går att ”handbromssladda” precis som en forskajak och ändra kurs 180 grader med lite lutning och ett (1) paddeltag om man vill, med ett fräsande ljud från aktern då den skär tvärt genom vattnet. Första känslan i sittbrunnen är att kajaken smiter åt mycket mer runt kroppen än vanliga hyr-/köpekajaker. Den känns strömlinjeformad och snabb utan att man ens hunnit lämna bryggan helt enkelt.

Det saknas fortfarande några små detaljer – dekaler på in- och utsidan och ett par krysslinor på däcket i för och akter, samt en tillhörande grönlandspaddel i kolfiber såklart. Vikten vet jag inte än men jag gissar på 22-23kg , vilket är lite mer än jag hoppats på förstås. Jag hade siktet på sub 20kg men jag har nog varit väldigt generös med epoxy i kombination med avancerade lösningar för sits, fotstöd och packluckor.

Ni ser hela bygget på min byggblogg https://niglaskajak.wordpress.com/

Få se, ska man bygga en till Frej nu, eller blir det kanske en Njord…?

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar