Visa varukorgen
Design & Illustration

Frej – Niklas Gunnarsson

Frej – Niklas Gunnarsson

"Hej Björn,

Nu är Freja sjösatt! För två år sedan byggde jag min första kajak – en Frej, och det gav mersmak. Modellen är så fantastisk att paddla att det blev ännu en Frej, i form av Freja, som fått lite mer expeditionsanpassade detaljer; kolfiberskålar med vattentäta luckor från Kajaksport, fler linfästen för extrapaddlar och packpåsar och annat, samt ett ”handskfack” på fördäck. Målet var en kajak som går att ta på ordentliga långturer. Jag är extra nöjd med linfästena som gjordes som små kolfiberskålar och sitsen som blev i mosaik från en sits av en köpekajak. Freja är helt kvistfri och däcket är gjort genom att hyvla och limma alla ribbor. Kölen är extra förstärkt. Sittbrunnen är inredd med yogamatta som fästs med karborrefästen, som har som dubbelfunktion att tas ur och läggas upp på vassa klippor där man drar upp Freja. Även knästöden på undersidan av däcket har yogamatta med kardborre för ett mjukt stöd för knäna. Vikten blev 18.4kg. 

Ni hittar alla detaljer och mer därtill på min byggblogg.

Nu får vi se vad nästa bygge blir. Det lutar antingen åt ännu en expeditionskajak, då i form av en Njord, eller en lekkajak i form av en Black Pearl. Eller något helt annat… Man vet ju aldrig förrän höstmörkret börjar slå till.

/Niklas"

Frej – Niklas Gunnarsson

Kommentarer

Riktigt snyggt bygge med fina detaljer!

Extra roligt att du hämtat inspiration till mosaiksitsen från mitt senaste bygge: https://www.thomassondesign.com/nyheter/nanoq-leif-karlsson

Bra jobbat!

/ Leif

Skriv en kommentar