Visa varukorgen
Design & Illustration

Frej x 2 – Jörgen Andersson

Frej – Jörgen Andersson

"Hej Björn,

Vi gick en endags kurs i kajakbygge hos Björn Thafvelin (Tunarps Kvarn) för ett och ett halvt år sedan och vem kunde väl ana då att man skulle få så mycket tid för kajakbygge. Pandemin bröt ut strax efteråt och vi blev permitterade, man kände sig sysslolös så det var bara att sätta igång och bygga och sen var man fast. 

Det blev så mycket tid att jag hann med att bygga två Frej kajaker, en till mej och en till min fru. Vi har haft väldigt stor glädje av dessa i sommar! Det kanske blir en till i vinter om jag känner mig allt för sysslolös, men då blir det nog en Njord. 

Björn Thafvelin har levererat listorna och övrigt material. Den blå är 5,1 m och byggd med 4 mm list och den lackade är 4,8m och byggd med 5 mm list.  Den blå hamnade på 16,8 kg och den lackade hamnade på 18,0 kg.

Man kan studera mitt bygge på Instagram (minfrejkajak). Jag bifogar ett par bilder.

Mvh Jörgen"

Frej – Jörgen Andersson

Kommentarer

Mycket fina kajaker...! Intressant med kursen hos Tunarps Kvarn. Vad gick ni igenom? Jag antar att ni var där när det redan pågick ett bygge, så det gäller väl kanske att passa in kursen på en lämplig dag också, när han håller på med passande moment?

Snyggt!

Jag byggde också en lättvikts Frej i vårvintras. Börjar närma mig 600km med den i allt från plattvatten till surf och stormbyar.

Mycket bra kajak!

Sjöduglig som bara den, och lättrollad dessutom.

Hej Johan,

Vi gick igenom grunderna i stripbygge och lamineringen med epoxy. Vi var 4 st så det var gott om tid att ställa frågor och få en del tips. Som du nämner så pågick ett bygge som vi tränade på. Om du vill spara en del tid och få bra kvalite på ribborna så kan jag rekommendera att beställa dessa från Björn T.

Jag är mycket nöjd med kajakerna!!

Ha det bra

Jörgen

Skriv en kommentar