Visa varukorgen
Design & Illustration

Fusion i pressen

Från dagens VT

I dagens VästerviksTidningen finns en artikel om Marströms i Västervik och tillverkningen av Nordic Kayaks Fusion. Trevlig läsning, även om allt inte blev helt rätt - inte lätt när skribenten inte kan så mycket om kajaker (Vituddens KanotVarv till trots). Men Fusion är 625 cm lång, inte 550, på något ställe blev Nordic Kayaks lite felstavat, självlänsar är inte unikt för kajaker - de sitter på de flesta segeljollar - och några andra småsaker som orsakar lyfta ögonbryn.

Kommentarer

Tillhör termen 'underskrov' kategorin djärv nydaning av språket eller är det ett vedertaget begrepp?

Jag skulle gissa att det hör hemma i kategorin kreativt nyspråk och underavdelningen "vad-var-det-nu-han-kallade-det-tusan-också-att jag-glömde-anteckna"...

Stog granne med Marströms på Allt för sjön 2009 och fick tillfälle att prata en del med Per Wärn och Göran Marström. Mycket givande att få prata med så kunniga och trevliga grabbar.

Ett sant lördagsnöje är det också att få läsa en landsortstidning, de vanliga Falukuriren och Dalademokraten är så invanda så i dem upptäcker man inte det säregna språket så lätt. Men i en ny, denna gång Västervikstidningen, får man nya upplevelser i varje artikel.

Vi har ett rikt språk i svenskan minsann. Kul, trevligt och ibland förbryllande.

Fast ibland blir man lite förskräckt också, vart bär det hän. "Journalister" som inte kan de mest elementära grunderna i gebitet.

Skriv en kommentar