Visa varukorgen
Design & Illustration

Generationsskifte...

Efter sju-åtta år i bortglömd sysslolöshet på bakgården, blev det dags för kanotyawlen att få lite uppmärksamhet, bli rustad och uppsnyggad. Barn och barnbarn står på tur att ta över.

För fulla segel i trädgården

På bilden, tagen uppifrån vindsfönstret, är skrovet slipat och lackat inifrån och ut, och riggen och seglen på plats för en sista koll - och hade inte SMHI hotat med västlig kuling under dagen hade det varit provsegling nu. I morgon kanske...

kanotyawl och kajaker trängs på bakgården...akterifrån

Båten, prototypen till Kanotyawl 400, byggd 1990, hade klarat åren utan underhåll bra - det var främst finishjobb som behövdes; flagnad fernissa lite här och var, lite alger att tvätta bort från durkar och andra målade ytor etc.

Kommentarer

den var mäkta fin med full rigg uppe...

men den är nog lite väl stabil för mitt tycke

Ja, jämfört med en smal kajak är hon kanske väl stabil - men annars är hon trivsamt stadig, bär sina segel med värdighet och seglar mer som stor båt än som liten jolle. Den ostagade riggen flexar lagom mycket för att ta udden ur tillfälliga vindbyar utan besvärande krängning, och det låga långsträckta segelplanet medger stor segelyta och bra fart både i lätta och hårda vindar.

En mycket vacker skapelse – tänk om det kunde finnas mer av sådana i vår skärgård! Skulle generera kulturpris. Väcker en stark "vill ha-känsla". Därmed inte sagt att den för den sakens skull skulle stå i vägen för andra, mer lättrollade flytetyg...

Skriv en kommentar