Visa varukorgen
Design & Illustration

Handbyggd kajak av drivved

Kilii Yu surrar fast kujaaq

I en poetiskt vacker fotoessä berättar Brian Schulz om ett kajakbygge på stranden, med drivved och handverktyg.

Kommentarer

Väldigt fina bilder, och ett mycket spännande projekt. Brian Schulz har mycket kul för sig, och tar sig dessutom tid att dokumentera äventyren så att vi andra får ta del av dem!

Mycket fascinerande och spännande, tack för att du tog upp detta, det här kan man lära mycket av. Jag kan berätta om ett spännande besök på Allebäcks Fönsterrenoveringar och Linoljeprodukter i Bjäresjö (strax norr om Ystad), målarparet som skippade moderna färger och tog sig tillbaka till gammal teknik. Där har jag nu köpt kasein-lim (pulver som blandas med vatten) och linolja av en helt annan sort (men inte dyrare) än den metallblandade som säljs i affärerna. Runtomkring Allebäcks hus odlas linet som pressas av odlaren och kommer in som halvfärdig produkt för vidare rening och behandling. Jag ska rapportera senare om limmet och linoljan. Limmet tror jag att jag köpt en gång i dansk tappning. Jag limmade ihop en pulka för färder i norr en gång och den pulkan håller än!

Allebäckarna (!) besitter en fantastisk fond av kunskaper.

Någon som såg i TV den nordsame som byggde en roddbåt på gammalt sätt och klädde den med kohud? Det var knappa uppgifter och inget om hur han behandlade huden. Men den dansade vackert genom forsarna och - höll!

Skriv en kommentar